Başsavcı'dan CHP'ye tüzük uyarısı

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan CHP'ye uyarı yazısı. Başsavcılık, CHP'nin 2008'de yapılan tüzük değişikliğini uygulamasını aksi taktirde partiye ihtar verilmesi için Anayasa Mahkemesi'ne dava açacağını bildirdi.

Başsavcı'dan CHP'ye tüzük uyarısı
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan CHP'ye uyarı yazısı. Başsavcılık, CHP'nin 2008'de yapılan tüzük değişikliğini uygulamasını aksi taktirde partiye ihtar verilmesi için Anayasa Mahkemesi'ne dava açacağını bildirdi. Yargıtay Cumhuriyet Başsacılığı ile CHP arasında süren yazışmalarda başsavcılık noktayı koydu.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan CHP'ye gönderilen yazıda 2008 yılında yapılan tüzük değişikliğinin Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkan seçildiği son kurultayda ertelenme yönteminin yanlış olduğunu belirtti.

Başsavcılık CHP'ye "tüzükte yapılan değişikliklerin yürürlükte olduğunu belirterek tüzük değişikliğini uygulayın aksi taktirde partiye ihtar verilmesi için Anayasa Mahkemesi'ne dava açacağım" dedi.

Başsavcılığın bu yazısının ardından son kararı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu verecek.

Başsavcılıktan gelen yazıda Parti Meclisi'nin yenilenmesine dönük bir talep olmadığı için Kılıçdaroğlu, tüzük değişikliğini uygulayarak mevcut Merkez Yönetim Kurulu'nun yapısında düzenlemeye gidebilir.

Kılıçdaroğlu'nun bu yolu izlemesi halinde Parti Meclisi içinden 13 genel başkan yardımcısı ve bir de genel sekreter seçmesi gerekiyor.

Bu durumda mevcut 20 üyeli Merkez Yönetim Kurulu'nun yerini 13 genel başkan yardımcısı ve genel sekreterden oluşan MYK almış olacak.

CHP yönetimi Yargıtay'ın bu yazısının ardından eğer isterlerse tüzük kurultayını toplama yoluna da gidebilirler. Bu durumda Kılıçdaroğlu'nun daha geniş kapsamlı bir tüzük değişikliğine gidebileceği belirtiliyor.

Kılıçdaroğlu daha önce yaptığı açıklamalarda genel başkan adayının belirlenmesi için mevcut delegelerin yüzde yirmisinin başkanlık divanı önünde imza atması uygulamasından vazgeçilmesi gerektiğini belirtmişti.

CHP, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan gelen bu uyarı yazısının gereğini yapmazsa, başsavcılık CHP'ye ihtar verilmesi için Anayasa Mahkemesi'ne dava açabilir.

Yargıtay'dan gelen yazı CHP'nin seçime girmesi konusunda herhangi bir engel teşkil etmiyor.