Tbmm Anayasa Komisyonu Üyesi Muhalefeti Eleştirdi

AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Avukat Yılmaz Tunç, partisinin Bartın Merkez İlçe Danışma Meclisi toplantısında, HSYK ve Anayasa Mahkemesi üyeliği seçimlerine değinerek, CHP ve MHP'yi ağır dille eleştirdi

Tbmm Anayasa Komisyonu Üyesi Muhalefeti Eleştirdi
AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Avukat Yılmaz Tunç, partisinin Bartın Merkez İlçe Danışma Meclisi toplantısında, HSYK ve Anayasa Mahkemesi üyeliği seçimlerine değinerek, CHP ve MHP'yi ağır dille eleştirdi.
AK Parti Bartın Merkez İlçe Danışma Meclisi toplantısına Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 22. Dönem Bartın Milletvekili Asım Kulak, İl Başkanı Yakup Ulupınar, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kartal, İl Kadın Kolları Başkanı Nurzen Çağdaş, İl Gençlik Kollar Başkanı Altuğ Karataş, Kurucaşile Belediye Başkanı Mehmet Zihni Sayın, Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, Kumluca Belediye Başkanı Metin Çetin, Hasankadı Belediye Başkanı Zeki Erdoğan, Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez, Arıt Belediye Başkanı Şahidi Kuşçu, ilçe ve belde başkanları, İl Genel Meclisi üyeleri, Belediye Meclisi üyeleri, İl Yönetim Kurulu üyeleri, Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, merkez ilçeye bağlı köy ve mahalle temsilcileri katıldı. Milletvekili Tunç, CHP ve MHP'nin referandumda "Hayır" kampanyasının gerekçesini yargının ele geçirilmek istendiği üzerine kurduğunu, HSYK ve Anayasa Mahkemesi üyelerini Başbakanın ve hükümetin atayacağını söyleyerek halkı yanıltmaya çalıştıklarını, muhalefetin bu yalanlarının geçen hafta yapılan ve 11 bin hakim ve savcının gerçekleştirmiş olduğu seçimle ortaya çıkmış olduğunu, yalancının mumunun yatsıya kadar yandığını söyledi. CHP ve MHP'nin referandumda Anayasa değişikliğinin 26 maddesinden 24'üne itirazlarının olmadığını ancak yargı ile ilgili iki maddeye itiraz ettiklerini bu nedenle "hayır" oyu verilmesi gerektiğini savunduğunu hatırlatan Milletvekili Yılmaz Tunç, "Ne dediler? 'Tayyip Erdoğan kendi yargısını oluşturuyor, AK Parti kendi yargısını oluşturuyor, HSYK ve Anayasa Mahkemesi'ne kendileri üye atayacak' dediler. Referandumda milletimizin büyük çoğunluğu bu sözlere itibar etmedi ve 'Evet' oyu verdi. Anayasa değişiklikleri yürürlüğe girdi ve yeni değişikliklere göre HSYK'ya ve Anayasa Mahkemesi'ne üye seçimleri yapıldı. 11 bin hakim ve savcı adliyelerde oy kullandı ve kendi kurulundaki üyeleri kendileri belirledi. Anayasa Mahkemesi için de Sayıştay ve Baro Başkanları seçim yaptılar ve TBMM'ne adaylarını gönderdiler. Meclis seçilen adaylar arasından tercih yaptı. Yine aynı şekilde Yargıtay'da Danıştay'da HSYK üyeliği için seçimler yapıldı ve Anayasa Mahkemesi ve HSYK yeni yapısına uygun olarak oluşumunu tamamladı. Hani atama olacaktı. HSYK ve Anayasa Mahkemelerini Başbakanımız ve hükümet atayacaktı. İşte tüm bunlar milletimizin gözünün önünde gerçekleşiyor. Muhalefetin yalanları ortaya çıktı. Yalancının mumu yatsıya kadar yanmış oldu" dedi.
"CHP VE MHP 11 BİN HAKİM VE SAVCIYA 'GÖBEĞİNİ KAŞIYAN ADAM' MUAMELESİ YAPIYOR"
Referandumda seçimden bahsetmeyen atama olacak diye halkı yanıltmaya çalışan muhalefetin bu kez söylem değiştirerek, hakim ve savcılarımızın gerçekleştirdiği seçimi eleştirdiğini, hakim ve savcıların hükümet tarafından baskı altında tutulduğu iddiasında bulunduğunu belirten Yılmaz Tunç, "Bu hakim ve savcılarımıza hakarettir. Milletimize 'Göbeğini kaşıyanlar AK Parti'ye oy verdi' diyenlerin bugün de benzer ifadeleri hakim ve savcılarımız için kullanmış olmaları büyük bir talihsizliktir. Hem milletimizden hem de hakim ve savcılarımızdan özür dilemeleri gerekir" dedi.
Türkiye'nin AK Parti iktidarı ile her alanda ileriye gittiğini söyleyen Milletvekili Yılmaz Tunç, "Hangi alanı alırsanız alın, her alanda gerçekleştirdiğimiz icraatlarla hayal dahi edilemeyen başarılara imza attık. Eğitimde yaptıklarımız başlı başına bir devrimdir. 5 bin tane okulu 8 yılda yapan bir iktidar, kitapları ücretsiz dağıtan bir iktidar, 81 vilayete üniversite kuran bir iktidar var ortada. Sağlıkta yaptıklarımız hiçbir iktidarla kıyaslanamayacak derecededir. 400'den fazla yeni hastane binasını yapan, aile hekimlerini en ücra köydeki yaşlı hastaların ayağına kadar gönderen, herkesin istediği eczaneden ilacını alabilmesini sağlayarak hastanelerdeki ilaç kuyruklarına son veren, ambulans helikopterle vatandaşı hayata döndüren bir iktidar var ortada. KÖYDES Projesi ile yıllarca ihmal edilen köylerimizi yol ve suya kavuşturan, BELDES Projesi ile beldelerimize hizmet eden, 400 bin adet toplu konut yaparak, Sivas büyüklüğünde 15 adet yeni şehir inşa eden, dağları yere indirerek 11 bin kilometre duble yol yapan, hızlı trenleri, tünelleri, barajları inşa eden bir iktidar var ortada. Ekonomide tarihi rekorlar kıran enflasyonu 40 yıl aradan sonra tek haneli rakama düşürerek halkımızı enflasyona ezdirmeyen bir AK Parti iktidarı var ortada. Bundan önceki hükümetler döneminde yabancı para karşısında değerini saat başında yitirdiği için insanların maaşını alıp döviz büroları önünde kuyruklara girdiği günleri unutturan bir iktidar var ortada. Teşvik yasasıyla binlerce yeni fabrikanın açılmasını sağlayan yıllık ihracatı 36 milyar dolardan 132 milyar dolara çıkaran bir iktidar var ortada. Küresel krizden etkilenmemek için gerekli tedbirleri alan, esnafına tüccarına çiftçisine her zaman destek olan bir iktidar var ortada. Dünyada kriz yokken Türkiye'de ekonomik kriz çıkaranları banka hortumcularına bu milletin kaynaklarını peşkeş çekenleri sandığı gömen halkımızın güvenine layık olabilmek için 8 yıl hiç durmadan gece gündüz çalışarak Türkiye'yi dünyanın 17. Avrupa'nın 6. büyük ekonomisi yapan, 151 ülkenin oyunu alarak ülkemizi BM Güvenlik Konseyi üyesi yapan, İslam Konferansı Teşkilatının Genel Sekreterliğini üstlenen, Avrupa Birliği ile müzakerelere başlayan, Avrupa Konseyi Parlamentosunun Meclis Başkanlığını üstlenen Güçlü Türkiye'yi inşa eden bir iktidar var ortada" diye konuştu.
İktidarları döneminde Bartın iline 400 milyon lirayı aşan kamu yatırım gerçekleştirdiklerini belirten Milletvekili Yılmaz Tunç, baraj inşaatları, karayolu yatırımları, sanayi yatırımları, KÖYDES-BELDES projeleri, sağlık ve eğitim yatırımları ve bayındırlık hizmetlerinde Bartın'ın altın çağını yaşadığını söyledi.