Tacikistan Devlet Başkanı Rahman, Afganistan'a gitti

Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman, iki günlük temaslarda bulunmak üzere bugün sabah saatlerinde Afganistan'a gitti. Rahman, Kabil ziyaretinde

Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman, iki günlük temaslarda bulunmak üzere bugün sabah saatlerinde Afganistan'a gitti. Rahman, Kabil ziyaretinde Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai ile yapacağı görüşmede iki ülke sorunlarını ele alacak .

Rahman resmi temasları çerçevesinde Afganistan Meclis Başkanı Muhammet Yunus Kanuni, Yüksek Barış Konseyi Başkanı ve eski Afganistan Devlet Başkanı Burhaneddin Rabbani ile ikili görüşmelerde bulunacak.

Rahman'ın Afganistan'da yapacağı görüşmelerde ağırlıklı olarak iki ülke arasındaki sınır güvenliği ve ekonomik işbirliğinin arttırılması yönelik konuların ele alınması bekleniyor. Taraflar ayrıca, güvenlik ve uyuşturucu kaçakçılığına karşı mücadelenin güçlendirilmesine yönelik konuları da masaya yatıracak.

Tacik liderine Kabil ziyaretinde Dışişleri Bakanı Hamrohon Zarifi, Dış Politika Danışmanı Erkin Rahmatulleyv, Ticaret ve Ekonomik Kalkınma Bakanı Farruh Hamraliyev, Enejri ve Sanayi Bakanı Gul Şerali, Ulaşım ve İletişim Bakanı Olimcon Boboyev, Yatırım Komitesi Başkanı Davlatali Saidov ve diğer yetkililer eşlik ediyor.

Komşu iki ülkenin bölgede güçlü bir ticaret ortaklığı bulunuyor. Farsça Konuşan Ülkeler şemsiyesi altında ekonomik işbirliğini geliştiren Duşanbe ile Kabil, bölgesel işbirliği açısından da önemli enerji ve ulaşım projelerini hayata geçirmek için çaba gösteriyor.