Salihli Emniyeti Sigortacılarla Bir Araya Geldi

Manisa'nın Salihli ilçesinde faaliyet gösteren sigortacılar maddi hasarlı trafik kazalarında tutanak düzenlenmesi konusunda üzerlerine düşen görev ve sorumlulukları konusunda bilgilendirildi.

Salihli Emniyeti Sigortacılarla Bir Araya Geldi
Sardes Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Salihli İlçe Emniyet Müdür Vekili Rıza Akın, Trafik Büro Amiri Şahı Merdan Turan ve sigortacılar katıldı. Maddi hasarlı kazalarda taraflar anlaştıkları taktirde, kazanın oluş şeklini kendilerince doldurup imzaladıkları tutanak sayesinde trafik Polisini beklemeden olay yerinden ayrılabileceklerini söyleyen Rıza Akın, "Emniyet olarak gün içerisinde çok yoğun bir tempo ile çalışıyoruz. 155 Polis İmdat telefonunu arayan herkese yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bizim sigortacı arkadaşlardan ricamız maddi hasarlı kazalarda polisin yapabileceği hiçbir şey yok. Taraflar anlaştığı takdirde tutanakların bir sureti fotoğraflarla beraber karşı tarafın trafik sigortası poliçesini tanzim eden sigorta şirketine veya kasko poliçesinden tazminat talep edilecekse aracın kasko sigortası poliçesini tanzim eden sigorta şirketine ulaştırılmalıdır. Tutanak, olay yerinin fotoğrafı ve kaza yerini gösteren basit bir krokinin sigorta şirketlerine verilerek işlemlerini yürütülebilecektir." dedi.
Sürücü belgesiz motorlu araç veya yetersiz sürücü belgesi ile araç kullanılıyorsa, tek taraflı trafik kazaları, kamuya ait araçların karıştığı kazalar ve üçüncü kişilerin zarar gördüğü kazalarda mutlaka trafik ekibinin çağırılması gerektiğinin altını çizen Akın; "Bu tür kazalara biz zaten müdahale ediyoruz. Tek taraflı maddi hasarlı kazalarda eksik belge veya sürücü belgesiz, yaş küçüklüğü, trafik kazası ölüm veya yaralanma ile sonuçlanmışsa, sürücünün Alkol veya uyuşturucu Madde kullandığının tespit edildiği durumlarda tutanağı zaten biz hazırlıyoruz. Maddi hasarlı trafik kazalarında sigorta acentaları araç sürücülerini emniyete yönlendirmemelerini rica ediyoruz" diye konuştu.