Gema Vakfı Lider Tarımı Ziyaret Etti

Gema Vakfı Yönetim Kurulu Manisa'nın Salihli ilçeside faaliyetlerini sürdüren 2 büyük seradan biri olan Lider Tarımı ziyaret etti.

Gema Vakfı Lider Tarımı Ziyaret Etti
Ziyarete Gema Vakfı Genel Başkanı Şener Kilimcigöldeli, mütevelli Heyet Başkanı Necati Erdağ, Gema Vakfı Başkan Yardımcıları Fatma Gökçe Taşdelen, Galip Turanlı ile GEMA Vakfı Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleri katıldılar. Ziyaretten dolayı memnun olduklarını ifade eden Lider Tarım Genel Müdürü Sadettin Altuntaş, "Salihli'de tarıma dayalı sanayi yeterli değil. Biz Lider Tarım olarak Türkiye'ye ve Salihli'ye faydalı olmayı düşünüyoruz. Kendim makine mühendisiyim. 14 yıldır sera işletmeciliği yapıyorum. Türkiye seracılığına faydalı olmaya çalışıyorum. 2007 yılında Lider Tarım olarak Salihli'de 100 dönüm sera ile faaliyete başladık. 2009 ve 2010 yılında 250 dönüm yerli sera malzemeleriyle yeni seralar kurduk. Şuan ki seramız 350 dönüm. Geçen yıl yüzde 82 yerli sera malzemeleriyle bir yılda yüzde 95 yerli sera malzemeleriyle seralarımız faaliyete girdi. 4 sondaj kuyumuz mevcut. Beşinci kuyuyla da reenjeksiyon faaliyetimizi sürdüreceğiz. Kasım ayında reenjeksiyon kuyusunu faaliyete geçireceğiz. İşletmemizde 220 işçi çalıştırıyoruz. Salihli'deki istihdama destek oluyoruz. Dönüm başına 225 ton üretim yapıyoruz" dedi.
Gema Vakfı Genel Başkanı Şener Kilimcigöldelioğlu ise Lider Tarım'a Salihli'ye sağlamış olduğu katkıdan dolayı teşekkür ederek, "Salihli'ye bu 2 büyük sera dışında inşallah yeni seralar kurulacak. Kurulan seralarla binlerce kişi seralarda çalışacak. Bu seralardan da seralardaki domates üretimi ile ihracata katkı sağlanacak. Biz Gema Vakfı olarak bu tür işletmelere destek vermeyi sürdüreceğiz" diye konuştu.