Fenerbahçe Galatasaray maçı özeti ve özel ayıntıları

Fenerbahçe Galatasaray maçında kazanan olmadı ancak Fenerbahçe Galatasaray taraftarı arasındaki tartışma sona ermedi. Fenerbahçe Galatasaray maçında 11 yıllık geleneği bozan Galatasaray parlak gğnlerin sinyalini vermeye başladı. Fenerbahçe Galatasaray maçındaki beraberlik Hagi'nin başarısı olarak nitelendirildi.

Fenerbahçe Galatasaray maçı özeti ve özel ayıntıları
Hagi'nin gelişiyle Galatasaray sürpriz mi yapacak, yoksa Fenerbahçe 10 yıldır süren galibiyet serisine devam mı edecek derken dün akşam oynanan derbiden gol sesi çıkmadı.

Spor Toto Süper Lig'de oldukça sıkıntılı bir dönem geçiren Galatasaray, ezeli rakibi Fenerbahçe karşısında deplasmanda 0-0 berabere kalarak moral buldu. Fenerbahçe'de ise bu sezon teknik direktörlük görevine getirilen Aykut Kocaman'ın derbilerden yana yüzü henüz gülmedi.

Galatasaray, Fenerbahçe derbisi öncesi yine önemli oyuncularını sakatlıkları nedeniyle kullanamadı. Sarı-kırmızılı takımda sakatlıkları süren Harry Kewell, Gökhan Zan, Aydın Yılmaz, Milan Baros ve Arda Turan, Fenerbahçe karşısında takımdaki yerlerini alamayan futbolcular oldular.

Sarı-lacivertliler, bu sezon 2. kez bir maçı gol atamadan tamamladı. Daha önce 4. haftada deplasmanda Kayserispor'a 2-0 yenildiği maçta gol atamayan Fenerbahçe, sarı-kırmızılı ekip karşısında da 90 dakikayı golsüz tamamladı. Ligde bundan önceki 8 haftada attığı 24 golle, en golcü takım durumunda bulunan Fenerbahçe, Galatasaray karşısında gol yollarında etkili olamadı.

AYKUT TARİHE GEÇTİ

Kadıköy’de oynanan lig maçlarında F.Bahçe’den gol yemeyen ilk G.Saray kalecisi olarak büyük bir başarıya imza attı.

G.SARAY adına geceye damgasını vuran bir başka isim kaleci Aykut Erçetin’di. Ufuk Ceylan’ın kırmızı kart cezalısı olması nedeniyle derbide kaleye geçen tecrübeli file bekçisi, Kadıköy’de bir lig maçında F.Bahçe’den gol yemeyen ilk G.Saray kalecisi olarak tarihe geçti. G.Saray’da, 1982 yılından bu yana Kadıköy’deki 27 lig maçında da kaleyi koruyan bütün kaleciler en az bir golü kalesinde görmüştü. 3 Şubat 2008’de yine Kadıköy’de oynanan Türkiye Kupası maçında G.Saray’ın kalesini Orkun Usak korumuş ve karşılaşma 0-0 sona ermişti.

DEV DERBİDEN NOTLAR

FENERBAHÇE

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray ile yaptığı derbi maçtan 0-0 eşitlikle ayrılan Fenerbahçe, aldığı 1 puanla puanını 17'ye yükseltti.

Ligde 9 maçta 5 galibiyet alan Fenerbahçe, derbi mücadelesiyle birlikte beraberlik sayısını 2'ye çıkarırken, sarı-lacivertlilerin 2 de mağlubiyeti bulunuyor.

Kadıköy'de 5. haftada Beşiktaş derbisinden 1-1'lik beraberlikle ayrılan Fenerbahçe, Galatasaray derbisinde de sahasında puan yitirerek 0-0'lık eşitliği bozamadı.

Beşiktaş derbisinde aldığı 1-1'lik beraberliğin ardından 6. haftada Kasımpaşa'yı 6-2, 7. haftada Gençlerbirliği'ni 3-0 ve 8. haftada Konyaspor'u 4-1'lik skorlarla yenerek üç hafta üst üste kazanan Fenerbahçe, Galatasaray maçıyla üç maçlık galibiyet serisini de noktaladı.

LUGANO CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

Galatasaray karşısında sarı kart gören Fenerbahçeli futbolcu Lugano, ligin 10. haftasında Bursaspor ile deplasmanda yapacakları maçta cezalı duruma düştü.

Ligde daha önce Kayserispor, Kasımpaşa ve Konyaspor mücadelelerinde sarı kartı bulunan Uruguaylı savunma oyuncusu, derbide bu sezon 4. sarı kartını gördü.

DİA KASIĞINDAN SAKATLANDI

Karşılaşmanın ikinci yarısında sakatlanan Fenerbahçeli futbolcu Dia yerini Kazım'a bıraktı.

Bir pozisyondan sonra kasığını tutarak, teknik heyete oyundan çıkmak istediğini bildiren Dia'nın yerine, 74. dakikadan itibaren Kazım görev yaptı.

GALATASARAY

Fenerbahçe karşısında Kadıköy'deki son lig galibiyetini 1999 yılında alan Galatasaray, 11 sezon sonra Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndan puan çıkarmayı başardı. Teknik direktör Gheorghe Hagi yönetimindeki ilk maçında sergilediği futbolla göz dolduran Galatasaray, Fenerbahçe karşısında savunma ağırlıklı bir futbol oynayarak, bu zorlu deplasmandan beraberlikle ayrıldı.

PİNO FORVETTE GÖZ DOLDURDU

Teknik direktör Gheorghe Hagi'nin Baros'un yokluğunda forvette görev verdiği Juan Pablo Pino, performansıyla göz doldurdu.

Fenerbahçe karşısında tek forvetle oynayan Galatasaray'da ileride çoğu zaman yalnız kalan Kolombiyalı futbolcu, buna rağmen hareketli oyunuyla sarı-lacivertli defansa sıkıntılı anlar yaratmayı başardı.

SERVET'İN DÖNÜŞÜ

Galatasaray'da eski teknik direktör Frank Rijkaard'la yıldızı barışmayan Servet Çetin'in, Hagi yönetimindeki ilk maçta performansı dikkati çekti.

Sarı-kırmızılı takımda bir dönem taraftarların en sevdiği futbolculardan biri olan ve savunmanın değişmez ismi durumunda bulunan, ancak Frank Rijkaard'la sık sık anlaşmazlık yaşayan Servet Çetin, Fenerbahçe derbisinde oldukça başarılı bir performans sergiledi.

Özellikle 4 gol birden yenilen Ankaragücü maçında eleştirilerin hedefi olan Servet'in, bir hafta sonra yaşadığı dönüşüm dikkatlerden kaçmadı.

AYHAN, SARI KART CEZALISI OLDU

Galatasaraylı futbolcu Ayhan Akman, Fenerbahçe derbisinin 42. dakikasında gördüğü sarı kart sonrası cezalı duruma düştü.

Spor Toto Süper Lig'deki Bursaspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Ankaragücü maçlarının ardından, Fenerbahçe karşılaşmasında da sarı-kart gören Ayhan, Medical Park Antalyaspor karşısında takımdaki yerini alamayacak.

MAÇIN HAKEMİ

Hakem Bülent Yıldırım, kart göstermeden önce uyarı mekanizmasını çok fazla kullandı. Galatasaraylı futbolcu Neill'in yaptığı kartlık hareketlere fazla müsama göstermesi Fenerbahçeli taraftarların tepkisini çekti.

53. dakikada Elano'nun Caner'e, 70'te Neill'in Alex'e benzer pozisyonda yaptığı fauller sarı kartı gerektirirdi. İki pozisyonda da top yerdeyken, yapılan fauller rakiplerin diz kapaklarınaydı. 24. dakikada sarı kartı bulunan Neill, 70. dakikada ikinci sarı karttan oyun dışı kalabilirdi.

İlk yarının en çok konuşulacak pozisyonu hiç kuşkusuz ki G.Saray ceza alanı içinde yaşandı. Sabri, önündeki ve havadan yere inmekte olan topa iki Fenerbahçeli oyuncunun arasından müdahale etmek için yukarı sıçradı. Düşüş anında topa sahip olmak üzere olan Dia'nın üzerine doğru düştü. Dia, profesyonelce kendisini yere bıraksa net bir penaltı kazanacaktı. Ancak Dia, devam edince hakem de oyunu doğru şekilde devam ettirdi.