Edremit Körfezi Belediyeler Birliği Üyesi Belediye Başkanları Kuşadası'nda İncelemelerde Bulundular

Balıkesir'in Körfez Belediyeler Birliği Başkanı Fikret Akova'nın organizasyonu ile Edremit Körfezi belediye başkanları, Kuş-Atak Belediyeler Birliği tarafından yapımı gerçekleştirilen, Kuşadası Kirazlı Katı Atık ve düzenli depolama tesisinde incelemelerde bulundular

Edremit Körfezi Belediyeler Birliği Üyesi Belediye Başkanları Kuşadası'nda İncelemelerde Bulundular
Balıkesir'in Körfez Belediyeler Birliği Başkanı Fikret Akova'nın organizasyonu ile Edremit Körfezi belediye başkanları, Kuş-Atak Belediyeler Birliği tarafından yapımı gerçekleştirilen, Kuşadası Kirazlı Katı Atık ve düzenli depolama tesisinde incelemelerde bulundular.
Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, Büyükdere Belediye Başkanı Hüseyin Asarlı, Karaağaç Belediye Başkanı Arif Efetekin, Pelitköy Belediye Başkanı Hüseyin Kayacık ve Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin ve aynı zamanda Zeytinli Belediyesi meclis üyesi Engin Kızıltan, Havran Belediyesi meclis üyesi Nuri Öztemuz ve Altınoluk Belediyesi meclis üyesi Zekai İnce'nin katıldığı inceleme gezisinde başkanlar, önce Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altıngün'ü ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundu. Daha sonra Kuşadası Belediyesi yetkilileri ile birlikte Avrupa Birliği tarafından finansman olarak desteklenen katı atık tesisleri gezilerek incelemelerde bulunuldu.
Körfez Belediyeler Birliği Başkanı Fikret Akova, Edremit Körfezi'nin en büyük sorunu olan katı atık bertaraf ve geri kazanımı konusunu en kısa zamanda çözüme ulaştırılacağını ve bu amaçla ülkemizde örnek olarak gördüğümüz ve gerçekleşen projeleri belediye başkanları ile birlikte incelediklerini belirtti. Başkan Akova, Kuşadası Belediyes'inin gerçekleştirmiş olduğu projeyi beğendiklerini de söyleyerek Körfez'de gerçekleştirilecek olan projeye il özel idaresinin de katılarak köylerinde bu kapsama alınması gerektiğini sözlerine ekledi. Bilindiği gibi Körfez'de gerçekleştirilecek olan katı atık bertaraf ve geri kazanım tesisi için Burhaniye'nin Çallı köyünde hazine tarafından 2 adet yer tahsisi yapılmıştı.