Tobb Doğu Anadolu Bölgesi 5. İstişare Toplantısı Van'da Başladı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Doğu Anadolu Bölgesi 5. İstişare Toplantısı Van'da başladı.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı'nda düzenlenen istişare toplantısına çok sayıda ticaret ve sanayi odası yönetim kurulu başkanları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Akyıl, 2 Kasım'da yapılacak olan TOBB 2. Olağan Genel Kurulu öncesi bu tür toplantılar düzenlediklerini belirtti. Akyıl, yapılacak olan bölgesel toplantılarda tespit edilen sorun ve sıkıntıları bir rapor halinde genel kurul gündemine getireceklerini ifade etti.
Daha sonra bir konuşma yapan Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, yapılacak olan olağan genel kurulda kendilerine daha fazla söz hakkı verilmesini istedi. Kandaşoğlu, yapılacak olan istişare toplantısında bölgenin aciliyet arz eden sorunlarını tespit ederek genel kurula taşıyacaklarını kaydetti. Öz eleştiride de bulunan Kandaşoğlu, "Bazı arkadaşlarımız odaları makam ve etiket amaçlı kullanıyorlar. 25 sanayi ve ticaret odası yönetim kurulu başkanının katılması gereken
toplantıya katılanları görüyorsunuz. Burada çok ciddi bir rapor hazırlamamız gerekirdi. Ancak arkadaşlarımız 30 oyla bir oda kurarak başına geçiyorlar" dedi.
Yapılan konuşmaların ardında istişare toplantısı basına kapalı olarak devam etti.