Biatlon Milli Takım seçmesi yarışları Adana'da yapıldı

Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu Başkanı Turgay Çetinkaya, bu yıl ve önümüzdeki yıl yapılacak uluslar arası yarışmalarda başarılı olarak 2012 Lond

Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu Başkanı Turgay Çetinkaya, bu yıl ve önümüzdeki yıl yapılacak uluslar arası yarışmalarda başarılı olarak 2012 Londra Olimpiyatlarında yer almak istediklerini söyledi.

Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu Başkanı yeni bir federasyon olmalarına rağmen Tarafından Düzenlenen 'Türkiye Yaz Biatlonu Şampiyonası ve Milli Takım Seçmeleri Adana'da yapıldı.

Atatürk Yüzme Havuzunda gerçekleştirilen yarışlara, Türkiye genelinden 39 kulüp, 89'u bayan toplam 269 sporcu katıldı. 15 kategoride gerçekleştirilecek yarışların sabah programında büyük ve genç erkekler ile büyük ve genç bayanlar yarıştı. Koşu-yüzme-koşu şeklinde gerçekleşen yarışlar sporcuların kıyasıya mücadelesine sahne oldu.

Yarışları izleyen Çetinkaya, Pentatlon'un çok bilinen bir spor olmadığını belirterek, yapılan etkinliklerle bu sporun bilinirliğini her geçen gün artırdıklarını kaydetti. Yeni bir federasyon olmalarına rağmen önemli işlere imza attıklarını aktaran Çetinkaya, milli takıma girmeye hak kazanan sporcularla birlikte ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerini söyledi.

Yarışmalara sponsor olarak destek veren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Aldırmaz, "Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu'nun, milli takım seçmeleri ve Türkiye Şampiyonası'nı, Adana'da gerçekleştirmesi bizi sevindirdi. Federasyonumuza her türlü desteği vermekten mutluluk duyuyoruz. Umarım milli takım sporcuları ülkemizi en iyi şekilde temsil eder." dedi.

Yarışmaların sonunda dereceye giren sporculara madalyaları düzenlenen törenle verildi.