Başörtülü kızın babası CHP'den yardım sözü almış

Beyaz TV'de yayınlanan 'Dinamit' adlı programa bağlanan Murat Özel, Diyarbakır CHP İl Başkanı'nın kendisine kızının ilköğretime başörtüsü ile gidebileceği sözünü verdiğini iddia etti.

Başörtülü kızın babası CHP'den yardım sözü almış
Son günlerde yaşanan üniversitelerde başörtülü eğitim tartışmalarının yaşandığı bir dönemde Diyarbakır’da Murat Özel isimli bir vatandaşın ilköğretime kızını başörtüsü ile göndermek istemesi tartışma çıkartmıştı. Beyaz TV’nin Dinamit adlı programına telefonla bağlanan Özel, CHP Diyarbakır İl Başkanı’nın kendilerine sorunun çözümü konusunda söz verdiğini belirtti.

Diyarbakır'da ilköğretime başörtüsüyle gittiği için bir yıl önce başka bir okula gönderilen Ece Nur Özel'in babası Murat Özel'in sorununa çözüm bulunması için CHP'den yardım istediği ortaya çıktı. Başörtüsü taktığı için başka bir okula sürgün gönderilen kızının durumuna çare aramak için her kapıyı çaldığını belirten Özel, Kemal Kılıçdaroğlu, 'başörtüsü sorununu çözeceğiz' deyince CHP'ye gittiğini söyledi.

İl Başkanı Muzaffer Değer'in kendisine yardımcı olma sözü verdiğini kaydeden Özel, ardından o dönemde İstanbul İl Başkan Yardımcısı olan Süleyman Berberoğlu ile görüştüğünü söyledi. Berberoğlu'nun, "Merak etme sana yardımcı olacağız. Kılıçdaroğlu 3 Eylül'de Diyarbakır'a geldiğinde seni kendisiyle görüştürürüz" dediğini aktaran Özel, daha sonra herhangi bir gelişme yaşanmadığını kaydetti.

PROGRAMIN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ