Başbakan Erdoğan: Özgürlüklere ön şart mı konulur?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, başörtüsü konusunda CHP'nin verdiği sözden çark etmek için çareler aradığını söyledi. Erdoğan, "Şimdi ön şartlar koşmay

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, başörtüsü konusunda CHP'nin verdiği sözden çark etmek için çareler aradığını söyledi. Erdoğan, "Şimdi ön şartlar koşmaya başladı. Bu bir özgürlüktür. Özgürlüklere ön şart mı konulur? Nasıl oluyor da sen buna ön şart koşuyorsun?. Meseleyi bir eğitim hakkı, bir inanç özgürlüğü meselesi olarak görmüyor. Yaptırdığı tasarımlarla genç kızlara kılık kıyafet dayatıyor." dedi.

Erdoğan Gönen Belediye Başkanlığı binasının açılışında halka hitap etti. Başbakan Erdoğan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü konusunda meydanlarda verdiği sözü tutmadığını ifade etti. Başbakan Erdoğan, "CHP verdiği sözden çark etmek için çareler arıyor. Şimdi ön şartlar koşmaya başladı. Bu bir özgürlüktür. Özgürlüklere ön şart mı konulur. Nasıl oluyor da sen buna ön şart koşuyorsun. Meseleyi bir eğitim hakkı, bir inanç özgürlüğü meselesi olarak görmüyor. Yaptırdığı tasarımlarla genç kızlara kılık kıyafet dayatıyor. Başka başka konuları gündeme getirerek ön şartlar atarak işi yokuşa sürüyor. Bu konuda kendisi hiç bir girişimde bulunmuyor. Bizim teklifimiz de budur demiyor. Ne diyor şunu şunu yaparsan bunu yaparız diyor. Sen onu bırak, şimdi sen bu konuda söz verdin mi verdin. Buna ön şart koyma. Dürüstsen samimiysen yapacağını yap. Millet bunu bekler. Bir yandan özgürlükçüyüz diyorsun, bir yandan başörtüsü meselesini çözeriz diyorsun Bir yandan çözüm girişimlerine destek vermiyor, üstüne üstlük çözüm çabalarını ve millet iradesini tehdit eden bildirilerin arkasında duruyorsun. Genel başkan bir tarafa çekiyor, milletvekilleri grup başvekilleri başka tarafa çekiyor. Grup başkan vekili başörtüsü yüzünden Cumhuriyet resepsiyonunu boykot edeceğiz diyor. Genel başkan böyle bir kararımız yok diyor. Horozu çok olan köyün sabahı geç olur. Çok seslilik iyidir hoştur, ahenk yoksa senfoni yoksa kakafoni olur, curcuna olur." diye konuştu.

"SANDIK KAPANINCA ÇARK ETTİLER"

Başbakan Erdoğan son günlerde bazı illerde ilköğretim okullarına bazı öğrencilerin başörtülü girmek istenmesiyle ilgili olarak da, "İlkokullardan çekilen fotoğraflar provokasyon aracı olarak kullanılıyor. Medya bir kez daha bu psikolojik operasyonun aracı haline geliyor. CHP bir kez daha bu senaryolara gözünü kapatıyor. Çirkin senaryoların arkasında duruyor. Ne bu provakasyonlara göz yumarız. Ne de bu provakasyonlarla psikolojik operasyon yapanlara eyvallah deriz. Bu yöntemlerin son kullanma tarihi çoktan dolmuştur. CHP'yi de, CHP genel başkanını da dik durmaya sözlerini tutmaya verdiği sözlerin arkasında durmaya davet ediyorum. Sandık kurulunca biz çözeriz diye meydanlara çıkanlar, sandıklar kapandığı andan itibaren çark ettiler." şeklinde konuştu.