Tutuklu ve hükümlüler verem taramasından geçti

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Ereğli Verem Savaş Derneği, Kapalı Ceza ve Tutukevi'nde kalan tutuklu ve hükümlüleri verem taramasında

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Ereğli Verem Savaş Derneği, Kapalı Ceza ve Tutukevi'nde kalan tutuklu ve hükümlüleri verem taramasından geçirdi. Dernek yetkilileri cezaevine gelerek burada kalan 69 tutuklu ve hükümlünün yanı sıra 16 personelin filmlerini çekti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan, verem hastalığının cezaevi, huzurevi ve yurt gibi toplu yaşam alanlarında daha çabuk yaygınlaştığını söyledi. Erdoğan bu nedenle yurt, huzurevi ve cezaevi gibi yerleri sık sık verem taramasından geçirdiklerini söyledi.

Geçtiğimiz hafta Beycuma M tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan 600'e yakın tutuklu ve hükümlünün verem taramasını gerçekleştirdiklerini söyleyen Hasan Erdoğan, "Beycuma'daki verem taramasının neticeleri çık. Burada şüpheli görülen filmler cezaevi yönetimine teslim edilerek Zonguldak'ta bulunan sağlık ekiplerinde daha detaylı bir şekilde kontrolden geçirilmeleri istendi. Bu gün de Ereğli Kapalı Cezaevi'nde verem taraması gerçekleştiriyoruz. Ereğli Cezaevi'ni her yıl düzenli olarak yılda iki kez olmak üzere verem taramasından geçiriyoruz. Dernek olarak son 3 yılda Zonguldak genelinde 50 bin kişiyi verem taramasına tabi tuttuk. Çalışmalarımıza devlet-millet işbirliği çerçevesinde devam ediyoruz." dedi.