KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu Ağırnas'ta ağaç dikti

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kayseri'nin Ağırnas kasabasında ağaç dikti. Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan 'Basın

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kayseri'nin Ağırnas kasabasında ağaç dikti. Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan 'Basın Yayın ve Gazeteciler Hatıra Ormanı'na ağaç diken Eroğlu, kendisinin de Kayserili olduğunu ve bu topraklarda bir dikili ağacı olduğu için sevindiğini söyledi.

Ağaç dikme töreninde yaptığı konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti'nin her geçen gün büyüdüğünü dile getiren Eroğlu, "Türkiye Cumhuriyeti her geçen gün giderek dünya devleti olmaktadır. Bizde KKTC'de yaşayan Türkler olarak yıllarca vermiş olduğumuz mücadeleyi, o topraklara Osmanlı zamanında vurulan Türklük mührünü devamlı kılmak için vermiş olduğumuz ölümcül mücadeleyi bir devletle taçlandırmanın onurunu yaşıyoruz. Kurmuş olduğumuz bu devleti anavatan Türkiye ile birlikte yaşıyoruz. Kıbrıs'ta yaşayabilir kalıcı bir anlaşma yapabilmek içinde Rumlarla dirsek çürütüyoruz. Benim görevim Kıbrıs halkının ve ana vatan Türkiye'nin o topraklardaki hakkını korumaktır. Dolayısıyla bu düşünceyle mücadelemize devam ediyoruz. En büyük destekçimizde Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri ve vatandaşlarıdır." dedi.

KARAKAYA: 81 İLDE BASIN HATIRA ORMANI OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ

Ağaç dikme törenine katılan Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya da 81 ilde basın hatıra ormanı oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın 81 ile bir fidan bağışlayarak bu kampanyaya destek olduğunu hatırlatan Karakaya, projenin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan milli ağaçlandırma seferberliğinin de en önemli ayaklarından birisini oluşturduğunu söyledi. Basın mensuplarının sadece ağaç kesimi kağıt sarfiyatıyla anılmamasını istediklerini belirten Karakaya, "Bu memlekete katma değeri olsun, bir şeyler kattığını göstersin istedik. Bu amaçla da genel müdürlüğün sosyal sorumluk projesi olarak basın ormanı projesi başlattık. Bugüne kadar 11 noktada ağaçlandırma gerçekleştirdik. Hedefimiz 81 ilde 81 basın ormanı oluşturmak. Tüm basın mensupları ve sivil toplum kuruluşlarının katkısını bekliyoruz." dedi.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya da Mimarsinan gibi bir dehanın yetiştiği toprakların bozkır olmasına gönüllerinin razı olmadığını ifade etti. Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün de katkılarıyla Ağırnas'ta basın ormanı oluşturduklarını kaydeden Altınkaya, "Biz gazeteciler teknoloji bu kadar ilerlemeden kalemle yazıyorduk. Kalemde ağaçtan yapılıyor. Böyle olunca gazetecilerin daha fazla ağaca önem verip daha fazla fidan dikmesi gerekiyor. Dikeceğimiz fidanları takip edeceğiz. Fidanları dikip sulamasının takibatını yapmayınca bir süre sonra kuruyor. Biz adımıza yapılan bu ormanların takibatını yapacağız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ağırnas Belediye Başkanı İsmail Mete, KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu ve Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya'a katılım ve desteklerinden dolayı plaket verdi.

Basın hatıra ormanına Bülent Arınç'ın adına da bir ağaç dikildi. Ormanlık alana 1 ila 5 yıl arasında değişen yaşlarda 2 bin ağaç dikildi.