Cezayir Çıkarması Amacına Ulaştı

Adana Sanayi Odası'nın (ADASO) alternatif pazar arayışları kapsamında Cezayir'e düzenlediği iş heyeti ziyareti hedefine ulaştığı bildirildi.

Cezayir Çıkarması Amacına Ulaştı
Adana Sanayi Odası'ndan yapılan açıklamaya göre, Cezayir Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği'nin desteğiyle gerçekleştirilen ADASO İş Heyeti ziyaretine, Adana Valisi İlhan Atış, Adana Sanayi Odası Başkanı Ümit Özgümüş ile 35 sanayici ve işadamı katıldı. Türk ve Cezayirli işadamlarının bir araya geldiği iş heyeti ziyareti kapsamında yapılan ikili görüşmeler başarılı geçti, iş ve ihracat bağlantıları konusunda önemli adımlar atıldı. Adana Sanayi Odası'nın organizasyonuyla düzenlenen ve iki ülke işadamlarının katıldığı toplantıda açılış konuşması yapan ADASO Başkanı Ümit Özgümüş, Adana ekonomisi, sanayisi ve tarımı ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi
Özgümüş'ün ardından konuşan Cezayir Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanı Tahar Kelil, Adanalı işadamlarının Cezayir'e gerçekleştirdiği ziyaretten memnuniyet duyduklarını, önümüzdeki süreçte iki ülke işadamlarının ilişkilerinin mutlaka devam ettirileceğini bildirdi.
Adana Valisi İlhan Atış ise Türkiye ile Cezayir arasında Osmanlı döneminden beri devam eden tarihsel bağların ve iki ülke halkları arasındaki kardeşliğin önemine dikkat çekerek, iki ülke arasındaki mevcut ticari bağların daha da artırılması gerektiğini söyledi.
Ayrıca, Adana ve Cezayirli işadamları arasında oluşacak işbirliğinin bireysel olarak değil kurumsal olarak işleyebilmesi için Adana Sanayi Odası ve Cezayir Ticaret ve Sanayi Odası arasında işbirliği protokolü imzalanmasına karar verildi.
ADASO İş Heyeti'nin çok başarılı geçen ikili iş görüşmelerine, 120 Cezayir firmasından yaklaşık 200'ü aşkın temsilci katıldı. İkili görüşmelerin, inşaat, plastik, elektrik-elektronik, gıda, kozmetik, makine yedek parça, otomotiv, mobilya, kimya sanayi alanlarında yoğunlaştığı gözlendi.
Toplantıya katılan Cezayir Distribütörler Derneği yöneticileri, ticari ilişkilerin ve yatırım işbirliğinin artırılması amacıyla önümüzdeki dönemde Adana'ya iş ziyareti planladıklarını ve bu konuda ADASO ile bir organizasyon yapmak istediklerini dile getirdiler. Organizasyon kapsamında Cezayir'de yatırım yapan Türk firmalarını da ziyaret eden iş heyeti, ülkedeki yatırım alanları ve koşulları ile ilgili bilgiler aldı.
Adana Sanayi Odası Başkanı Ümit Özgümüş, Cezayir İş Heyeti organizasyonu için ADASO olarak 3 ay önceden hazırlıklara başlandığını bildirdi. Özgümüş, "Gösterdiğimiz çabanın olumlu sonuçlarını aldık. Organizasyonun başından beri Cezayir Ticaret Müşavirliği'nden çok büyük bir destek aldık. Hem ticaret müşavirimizin desteği hem de bizim çalışmalarımız ile başarılı bir sonuç çıkardık. Özellikle Cezayir Distribütörler Derneği'nin Adana'ya gelecek olmalarını çok önemsiyoruz. ADASO olarak üyelerimizin yeni pazarları tanımaları ve yeni bağlantılar kurmaları için bu tür organizasyonları sürdüreceğiz" dedi.
ADASO'nun iş gezisine katılan firma temsilcileri, Cezayir'de önemli girişimlerde bulunulduğunu belirterek, sıcak ve duyarlı yaklaşım gördüklerini, ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliği açısından ziyaretin çok yararlı geçtiğini kaydetti.