Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'nden Kardeşe Okula Destek

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi (VEAH), kardeş Akköprü İlköğretim Okulu'nun dersliklerini, anti bakteriyel boya ile boyatırken, ihtiyaç sahibi 100'e de giyim yardımı yaptı.

Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'nden Kardeşe Okula Destek
Van Valiliği tarafından başlatılan "Kardeş Okul-Kardeş Kurum" projesi kapsamında kardeş okul için harekete geçen hastane yönetimi, öğrencilerin daha sağlıklı sınıflarda eğitim görmeleri için idareci ve doktorların gönüllü dayanışması sonucu sağlanan maddi kaynakla Akköprü İlköğretim Okulu'na katkı sundu. Hastane Başhekimi Op. Dr. Öztekin Çıkman, beraberindeki Başhekim Yardımcısı Dr. Ömer Demir, Müdür Yardımcısı Kamer Aytürk, Başhemşire Güllü Tanrıtanır, Başhemşire Yardımcısı Sevilay Yoldaş ile birlikte kardeşi Akköprü İlköğretim Okulunu ziyaret etti. Okul idarecileriyle bir araya gelen Çıkman, önce Okulu Müdürü Yakup Alhan'dan öğrenci ve okulun ihtiyaçları hakkında bilgi alarak birlikte hastane personeli ve imkanlarıyla okulda yapılan boya çalışmalarını yerinde inceledi. Daha sonra okul idaresi tarafından tespit edilen ihtiyaç sahibi 100'e yakın öğrenciye konferans salonunda giyim yardımı yapıldı.
Dağıtımda bir teşekkür konuşması yapan Okulu Müdürü Yakup Alhan, bu eğitim öğretim döneminde Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kardeş olduklarını, bu ağabey kardeşlikten de son derce memnun olduklarını, kardeşliğin geniş bir kavram olduğunu belirtti. Alhan "Kardeş kurumumuzun VEAH olmasını okulumuz için bir şanstır. Kardeş kurumumuz, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Öztekin Çıkman ve beraberindeki idareciler okulumuzu ziyaret ederek gösterdikleri yakın ilgi ve sıcaklıklıları bizleri mutlu etmiştir. Kardeş kurumumuz kardeşliğin gereğini yaparak ilk aşamada 16 dersliğimizi kendi imkanlarıyla boyatırken bugün de 100'e yakın öğrencimize giyim yardımı yapmıştır. Katkılarından dolayı başta Hastane Başhekimi Op. Dr. Öztekin Çıkman'a, hastane idarecilerine ve emeği geçen herkese okulum adına teşekkür ediyorum. Van Eğitim ve Araştırma Hastanemizin sıcak ilgi ve desteklerinin devam edeceğine inanıyoruz."
Hastane Başhekimi Op. Dr. Öztekin Çıkman ise, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinin bölge hastanesi olduğunu, hastanenin son 5 yıl içersinde çok önemli değişim, gelişme ve başarı gösterdiğini dile getirdi. VEAH'nin bölgenin önde gelen sağlık kurumlarından biri olduğuna işaret eden Dr. Çıkman, şunları söyledi.
" Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Türkiye'nin mali bütçesi en iyi hastanelerinden biridir. Bu başarımız çeşitli platformlarda takdirle dile getirilerek örnek gösterilmektedir. Biz bu başarıyı dinamik, yenilikçi, çalışkan sorumluluk sahibi kadromuz ve hasta merkezli hizmet anlayışımızla gerçekleştirdik. Başarımızı etkileyen önemli bir faktörde sosyal sorumluluk anlayışımızdır. Bu anlayış içerisinde sayın valimizin başlattığı kardeş kurum- kardeş okul kampanyası kapsamında geçen yıl kardeş okulumuza kardeşlik, ağabeylik yaptık. Bu yıl da eğitim öğretim döneminde Akköprü okulumuz ile kardeş olduk. Kardeşliğin özünde ilgi sıcaklık ve sorumluluk vardır. Hastanemiz bu kavramların gereğini yaparak kardeş okulumuzla imkânlarını paylaşmaktan mutluluk duymaktadır. Okullarımızın çağdaş koşullarda sorunsuz ve sağlıklı ortamlarda eğitim ve öğretimlerine devam etmeleri, çocuklarımızın eğitim ve öğretimlerinde başarılı olması, geleceğimiz açısından da son derce önemlidir. Bu anlamda eğitim, öğretim ve çocuklarımıza yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Kardeşimiz olan Akköprü İlköğretim Okulu'nun dersliklerini hastane imkanlarımızla boyanırken, yüze yakın ihtiyaç sahibi öğrenciye de hastanemizin idareci ve doktorlarının gönüllü dayanışması sonucu sağlanan yardımlarla giyim yardımı yaptık. Okulumuza öğrencilerimize desteğimiz devam edecek."
Konuşmaların ardından ilk giyim yardımı Başhekim Op. Dr. Öztekin Çıkman ve Okulu Müdürü Yakup Alhan tarafından bir kız öğrenciye verildi.