Devlet Bakanı Çiçek, Çankırı Karatekin Üniversitesi Akademik Yılı Açılış Törenine Katıldı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, "Türkiye büyüyüp güçlendikçe birilerinin karnı ağrıyor" dedi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi 2010 - 2011 yılı açılış törenine Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, AK Parti Çankırı Milletvekili Nurettin Akman, MHP Çankırı Milletvekili Ahmet Bukan, Belediye Başkanı irfan Dinç, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Cumhuriyet Başsavcısı Vahit Kemal Esengin AK parti İl Başkanı İdris Şahin, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
AK Parti iktidarında birçok üniversite kurulduğunu hatırlatan Çiçek, ''Anadolu'nun her bir yerinde üniversitelerimizle bir fidan diktik. İnşallah bu fidanlar Anadolu'yu yeşillendirecek. Üniversitelerin açılışlarına katılıyoruz. Açılışlarda heyecanımız yenileniyor'' diye konuştu.
Üniversitelerin toplumla iç içe hareket etmesi gerektiğini ifade eden Çiçek, ''Üniversiteler, toplumu değiştiren, dönüştüren ve çağa ayak uydurmasını sağlayan kurumların başında geliyor. Dünya değişiyor, toplumlar değişiyor, bu değişimi sağlam temellere oturtmak gerekiyor. Bu değişimi sağlam temellere oturtmazsak yozlaşma olur. Bu nedenle üniversiteler fevkalade önemli kurumlardır. Toplumlara önemli şeyler katarlar. Ekonominin yanında sosyal hayatı da canlandıran kurumlardır'' diye konuştu.
İyi insan yetiştirmenin önemine değinen bakan Çiçek, ''Günümüz dünyasında en stratejik değer insandır. Hangi ülke, insanını iyi yetiştirirse o ülke müreffeh olur. İyi insan yetiştirilmesi, çağa hazırlanması, devleti de ekonomiyi de güçlendirir. Biz de iyi insan yetiştirmeye önem veriyoruz. İktidara geldiğimiz günden beri bütçede eğitimi en ön sırada tuttuk. Eğitime büyük destek sağladık'' ifadelerini kullandı.
Türk toplumunun eski toplumlarından biri olduğunu kaydeden Çiçek, şunları söyledi:
''Üniversiteler sadece bilgi veren kurumlar olmamalı. Üniversiteler sadece bilgi veren değil kültürünü geleceğe de taşıyan kurumlar olmalıdır. Bunu yaptığı sürece saygı duyulan kurumlar olmaya devam edecektir. İlim buradadır fakat irfan halktadır. Üniversiteler ilimle irfanı birleştiren kurumlar olmalı. Bizim insanımız Homeros destanını bilip Manas destanını bilmiyorsa burada bir sorun var demektir. Oturup düşünmemiz gerekir. Nereden geldiğini bilmeyen, nereye gideceğini de bilemez. Bununla ilgili
üniversiteler eksik kalıyorsa bu sorgulanmalıdır. Kendi insanımızı tarihinden, geçmişinden gurur duyan insanlar olarak yetiştirmeliyiz" diye konuştu.
Mazeret üreterek, başarısızlığı haklı çıkarmanın doğru olamayacağını vurgulayan Bakan Çiçek, "Hiçbir eksiklik başarısızlığın gerekçesi olmamalı. Devletimizin ve milletimizin imkanları buraya kadar. Düşünün, hayal edin ve mücadele edin. Biz buraya kadar getirdik. Üniversiteler özgürlük alanları her fikri tartışın ama kavga etmeyin" şeklinde konuştu.
Türkiye'nin gelişmesini istemeyen güçler olduğunu söyleyen Çiçek, Türkiye'nin karşı karşıya olduğu etnik terör de 40 bin insanını kaybettiğini hatırlattı. Teröre 300 milyar doların üzerinde para harcandığına dikkat çeken Bakan Çiçek, "Türkiye büyüyüp, güçlendikçe birilerinin karnı ağrıyor. Biz büyüdükçe birilerinin ayağına basıyoruz. Biz onların ayağına bastıkça onlar da buna karşılık terörü kullanıyor. Terörden en fazla Güneydoğu Anadolu insanı zarar gördü'' dedi.
Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş ise kısa sürede büyüyen ve güçlenen bir üniversite olduklarını dile getirerek, standartları yüksek eğitim verdiklerini kaydetti.