Alman Aileler Türk Ailelerin Evlerine Yerleşti

Mersin'in Silifke İlçesine bağlı Taşucu'nun kardeş şehri Bergkamen'den gelen beş Alman aile, kardeş şehir ilişkileri kapsamında misafir kalacakları Türk ailelerin evlerine yerleştirildi.

Alman aileleri Adana'dan alarak Taşucu'na getiren Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş, Alman'ların kalacakları Türk ailelerle kaynaşmaları için bir toplantı düzenlendi. 5 Alman yurttaşı aile yanlarında misafir kalacakları aileler ile tanıştırıldı, Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş ve Bergkamen Belediye Başkan Yardımcısı Manfred Turk kısa bir konuşma yaptı. Yol yorgunu olan aileler misafir olacakları aileler ile tanıştıktan sonra dinlenmek üzere Türk evlerine gittiler.
Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş yaptığı konuşmada, "Taşucu Belediyesi Kardeş Şehir Bergkamende 5 aile ağırlıyor. Böyle bir projede yer aldığımız ve gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz, karşılıklı kültür alış verişinde bulunmak ve Taşucunda bir ilk olarak aileleri ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Dostluk ve kardeşlik üstüne kurulan bir proje. Belediyelerin kardeşliğini ailelerinde kardeşliği ile pekiştiriyoruz. Taşucu'nda ilk olarak faaliyete geçen proje önümüzdeki sene Taşucu'ndan Almanya'ya gidecek Türk aileler ile devamlılık gösterecek. Bu proje ile her iki Belediyede karşılıklı kültür alış verişinde bulunacak ve tanışma, kaynaşmalar sağlanacak. Bir hafta süre ile gelen Alman aileler, Taşucu'nda ailelerin yanında konaklayacak ve faaliyetlere birlikte katılacaklar. Seneye bunun dönüşü olacak. Türk aileler Almanya'da kardeş şehirde ağırlanacak ilk kez yapılan aile ziyaretlerini ilerleyen dönemlerde arttırmayı planlıyoruz" dedi.