Vali Aksoy: Gençlerin topluma yararlı bireyler olarak yetişmelerinde üniversite büyük rol oynayacak

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Canik Başarı Üniversitesi inşaat alanını gezerek incelemelerde bulundu. Çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Aksoy, gençle

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Canik Başarı Üniversitesi inşaat alanını gezerek incelemelerde bulundu. Çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Aksoy, gençlerin topluma ve ülkeye yararlı bireyler olarak yetişmelerinde üniversitenin büyük rol oynayacağını kaydetti.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Canik Başarı Üniversitesi Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile sabah kahvaltısında bir araya geldi. İl Özel İdare Genel Sekreteri Aslan Karanfil, Canik Kaymakamı Abdullah Kalkan ve Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in de katıldığı kahvaltıda Vali Hüseyin Aksoy, üniversite hakkında Başarı Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir'den bilgi aldı. Başarının doğuşu ve vereceği eğitim öğretim faaliyetleriyle ilgili tanıtım filmini de izleyen Vali Aksoy, daha sonra da inşaat alanını gezdi.

Çalışmaları yerinde gözlemleyen Vali Aksoy, şehir manzarasına ise hayran kaldı. Projeden 'Fevkalade büyük bir çalışma.' olarak söz eden Aksoy, "Yüksek öğretim konusu, henüz arzu edilen standartlara ve yapıya kavuşabilmiş değil. Liseyi bitirdikten sonra üniversiteye giremeyen, sınırlı kontenjan nedeniyle okumak istediği halde okuyamayan çok sayıda gencimiz var. Devlet üniversiteleri ile bu işin altından kalkılamayacağı görüldüğü için vakıf üniversitelerinin önü açıldı. Canik Başarı Üniversitesi de böyle bir düşünceden hareketle kurulan bir üniversitemiz. Bu da gerek Türkiye gerekse bölgede bir eksikliği giderecek. Gençlerimizin dünya standartlarında eğitim almalarına katkı sağlayacak. Onların topluma ve ülkeye yararlı bireyler olarak yetişmeleri bakımından üniversitelerimiz büyük rol oynayacak, çok önemli bir görevi yerine getirecek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Canik Başarı Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir ise Başarı'yı uluslararası bir üniversite olmasını arzu ettiklerini belirterek, gençlere eğitimi ve öğretimi de bu doğrultuda vereceklerinin altını çizdi. İlk etapta 4 fakülte ile başlayacaklarını daha sonra da fakülte sayısını artırmayı düşündüklerini dile getiren Prof. Dr. Yunus Bekdemir, "Yüksek öğretim bölümlerine bilim adamları yetiştirmek zorundayız. Öğrenci profilimiz uluslararası olacak. Öncelikle ülkemize komşu ülkeleri kapsayan bir coğrafyada yaşayan yerli ve yabancı öğrencileri hedefliyoruz. Uluslararası bir üniversite olmasını arzu ediyoruz. Türkçe ve İngilizce derslerin verileceği programlar da olacak. Öğrencilerin dil probleminin çözülmesi için hazırlık sınıfları açacağız. Biz dünyaya insan yetiştirmeyi planlıyoruz. Buradan mezun edeceğimiz bir öğrenci, dünyanın her hangi bir yerinde rahatlıkla iş bulup çalışabilecek donanımda olması lazım. Bunu mesleki tecrübe açısından da sağlamayı hedefliyoruz. Bu amaçla büyük şirketlerle anlaşıp oryantasyonla yerinde eğitim öğrenecek. Vakıf üniversitelerinin bu noktada eğitime bir dinamizm getireceğine inanıyorum. 4 fakülte de derinleşip kalitemizi ortaya koyduktan sonra yeni fakülteler de açmayı planlıyoruz. Böyle bir ekol olmayı arzuluyoruz." ifadelerini kullandı.

Canik Başarı Üniversitesi Vakıf Başkanı Muharrem Durmuşoğlu ise Vali Hüseyin Aksay'a üniversitenin proje tablosunu hediye etti.