Türkiye Triatlan Şampiyonası'nın Finali Kuşadası'nda Yapılacak

Türkiye Triatlon Şampiyonası'nın finali Kuşadası'nda yapılacak

Türkiye Triatlon Şampiyonası'nın finali Kuşadası'nda yapılacak. Türkiye Şampiyonası'na da puan veren Kuşadası Triatlon Şampiyonası erkek-bayan 150 sporcunun katılımıyla 3 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek.
Kuşadası Triatlon Şampiyonası hazırlıkları için Kuşadası Kaymakamlığı'nda bir toplantı gerçekleştirildi. Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen başkanlığında gerçekleşen ve Kuşadası Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bademci, Kuşadası Liman Başkanı Yaşar Karabacak, ile sahil güvenlik, sağlık grup başkanlığı, ilçe gençlik ve spor müdürlüğü ve triatlon federasyonu yetkililerinin katıldığı toplantıda, şampiyonayla ilgili tüm hazırlıklar gözden geçirildi. Türkiye Triatlon Federasyonu ile Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenecek olan 5.Kuşadası Triatlon Yarışması'na ülke düzeyinde 15 kulüpten yaklaşık 150 sporcunun katılması bekleniyor. Kuşadası'ndaki mücadeleden sonra belli olacak Triatlon Milli Takımı, 24 Ekim'de Alanya'da yapılacak Avrupa Triatlon Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek.
Türkiye Triatlon Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, bu yıl 5. kez yapılacak Kuşadası Triatlonu kapsamında bu yıl Türkiye Şampiyonası finalinin yapılacağına dikkat çekilerek, Kuşadası yarışlarının büyük önem taşıdığını ve ilgi çektiği vurgulandı. Açıklamada, yıldızlar, gençler, büyükler ve masterlar olmak üzere dört kategoride gerçekleştirilecek bu yılki yarışların sonunda Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından da 30. kuruluş yıl dönümü nedeniyle ödül verileceği kaydedildi.
Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ise Kuşadası Triatlon Yarışması'nı geleneksel hale getirmeyi hedeflediklerini belirterek, bu yıl Türkiye finalinin gerçekleştirileceği Kuşadası Triatlonu'nun 2011 yılından itibaren uluslar arası düzeye çekilebilmesi için belediye olarak her türlü desteği vereceklerini söyledi.
TRİATLON YARIŞLARI
Dünya üzerinde sporda yeni arayışlar çerçevesinde gün geçtikçe popülerlik kazanan triatlon, salt atletlerin birbiri ile yarıştığı bir yarışma değil, "yaşam boyu sağlık" kavramı kapsamında değerlendirilebilecek, atletin kendisini geliştirmesi temasını ön plana çıkaran, eğlence amacını da içinde barındıran sportif bir etkinlik olarak değerlendiriliyor.