Başkan Polat: Bayburt'ta su kesintileri tarihe karışacak

Bayburt Belediye Başkanı H. Ali Polat, bitme noktasına gelen yeni su isale hattının devreye girmesiyle su kesintilerinin tarihe karışacağını söyledi.

Bayburt Belediye Başkanı H. Ali Polat, bitme noktasına gelen yeni su isale hattının devreye girmesiyle su kesintilerinin tarihe karışacağını söyledi.

Bayburt Kent Konseyi 4. toplantısı, Belediye Başkanı H. Ali Polat başkanlığında Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda yapıldı. Toplantıda konuşan Başkan Polat, yeni yapılan su isale hattı hakkında açıklamalarda bulundu.

Şehre Maden ve Masat olmak üzere 2 koldan su geldiğini kaydeden Polat, sözkonusu kaynaklara ek olarak Helva köyünden getirilecek suyun mevcut kaynaklara aktarılması sonucu içme suyundaki sertlik oranının düşeceğini belirtti.

Bayburt'un çehresini değiştirecek yeni projeler üretildiğini vurgulayan Başkan Polat, "Bu projelerden bazılarının yapımına başlanırken, bazılarının ise zamanı gelince yapımına başlanacak." dedi.

Bayburt Konağı karşında yapılacak büyük sosyal kompleks hakkında da bilgi veren Polat, "12 dönüm alan üzerinde modern bir park, dinlenme alanı, basketbol sahası, voleybol sahası, tenis kortu, amfi tiyatro ve büyük bir havuzun da içerisinde bulunacağı büyük sosyal kompleks için çalışmalar başladı. Cemiyet Köprüsü'nün yapım aşamasında yıkılan tuvaletleri yeniden modern bir yapıda yapılacak. Türk Dünyası Parkı içerisinde bulunan alana ise parkın yapısına uygun yeni büfeler yapılacak." diye konuştu.

Konuşmasında şehir içindeki yolların bozukluğuna da değinen Başkan Polat, bu durumdan kendisinin de rahatsız olduğunu ama son iki yılda bütün altyapı çalışmaları gerekçesiyle yolların kazınmak zorunda kaldığını vurguladı. Yolların doğalgaz çalışmasında, elektrik kablolarının ve telefon şebekesinin yer altına alınmasında kazıldığını vurgulayan Başkan H. Ali Polat, belediyenin Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ve Sosyal Destek Projesi (SODES)'e sunulmuş projelerinden de bahsetti. Başkan Polat, KUDAKA'ya sunulan projenin hayata geçmesi ile bayanlara yönelik istihdam alanları oluşacağını ve Bayburtlu kadınların ele emeği göz nuru ürünlerinin markalaşacağını ifade etti.

Toplantıya Bayburt Üniversitesi adına katılan üniversite yetkilisinin öğrencilerin Bayburt'ta barınma sorunu yaşadığını söylemesi üzerine ise Başkan Polat, bu sorun üzerinde özveri ile çalışacaklarının altını çizdi. Ayrıca Polat, çocuk parkları, okulların asfaltlanması, esnaf müşteri iletişimi gibi konular hakkında da çalışmaları olduğunu belirtti.