Hatay İl Başkanı Çalışkan: Saadet Partisi siyasetin ana merkezi olduğunu gösterdi

Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Necmettin Çalışkan, 2011 seçimlerinde büyük bir başarı elde edeceklerinin olağanüstü kongrede bir kez daha ortaya konu

Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Necmettin Çalışkan, 2011 seçimlerinde büyük bir başarı elde edeceklerinin olağanüstü kongrede bir kez daha ortaya konulduğunu söyledi.

17 Ekim günü gerçekleştirilen olağanüstü kongre sonrasında bir değerlendirme yapan SP Hatay İl Başkanı Çalışkan 10 binlerin katıldığı kongrede bir işaret fişeğinin yakıldığını kaydederek, "SP, gerçekleştirdiği kongre ile tekrar siyasetin ana merkezi olduğunu bir kez daha göstermiştir" dedi.

Yaşanan süreçte Genel Başkanlığa Necmettin Erbakan'ın getirilmesinin kaçınılmaz olduğunu aktaran Çalışkan, "Türk siyasetinin 50 yılına damgasına vuran Necmettin Erbakan'ın bu bilge kişiliğin geçi süre için bile olsa tekrar genel başkanlığa seçilmesi kaçınılmazdı. Partimiz Erbakan hocamız sayesinde tekrar toparlanma sürecine girdiğini ve 2011 seçimlerinde yine üstün bir başarı elde edeceğini bu kongrede göstermiştir." dedi.

SP Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan'ı Genel Başkan yapma isteği bulunduğuna dair çıkarılan söylemlere de açıklık getiren Çalışkan, "Ülkemizde babadan oğlula geçen genel başkanlık devirlerinde nasıl hatalar yapıldığı ortadadır. Ki tüm söylemlerin aksine genel başkanımızın oğlum başa gelecek diye bir ısrarı yoktur. Saadet Partisi toparlanma sürecini Erbakan tarafından yaşayacak. Ve zamanı geldiğinde benim düşünceme göre bu görev hak ettiğine inandığımız kişiye verilecek. Kongre sonrasında genel başkan yardımcıları aslında bunun bir işareti." ifadelerini kullandı.

17 Ekim'de gerçekleştirilen kongrede 75 kişilik Genel İdare Kurulu'na seçilen 7 il başkanından biri olduğunu söyleyen Çalışkan, "Aslında bu seçim Saadet Partisi Genel Merkezinin Hatay'a ne kadar önem verdiğinin bir göstergesidir" dedi.

Yenilenme sürecinde Hatay il yönetimindeki 40 üyeden sadece 1 tanesinin ve Hatay genelindeki 12 ilçe başkanından İskenderun ve Reyhanlı İlçe Başkanlarının istifa etme kararı aldıklarını da sözlerine ekleyen Çalışkan "İnanıyorum ki yeni bir parti hareketi içinde olan arkadaşlarımız gerçekleşen kongre sonrasında Milli Görüş yolunda ilerleyeceklerdir. Partimizden ayrılmış olsalar da herkese kapımız açıktır. Bu güne kadar bizler mücadelemizi sürdürdük bundan sonra da sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.