Gölbaşı Meclisi'nde Chp'den Mhp'ye 'Haksız Kazanç' Suçlaması

Ankara'nın Gölbaşı Belediye Meclisi'nde CHP'li meclis üyeleri, imar değişiklik planında MHP'li belediyenin birilerine haksız kazanç sağladığını iddia etti.

CHP'li Belediye Meclisi üyeleri Yusuf Aksakal ve Ercan Şimşek konuyla ilgili CHP İlçe Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi. Taşpınar Mahallesi 77 ada 5 parselde imar plan değişikliği yapılarak birilerine haksız kazanç sağlandığını öne süren CHP'liler, Yusuf Aksakal'a söz hakkı tanımayan Belediye Başkanvekili Hamit Mermer'e de tepki gösterdi. Aksakal ve Şimşek, mecliste yaşanan usulsüzlükleri de yargıya taşıyacaklarını bildirdi.
Belediye meclisinde tartışma konusu olan komisyon raporunun daha öncede meclis gündemine geldiğini ifade eden Şimşek, "Bu tartışmalı komisyon raporu 24 saatte meclis gündemine dahil edildi. Bu rapor Nisan ayı meclis toplantısında da gündeme getirilmiş, CHP'nin itirazı üzerine komisyona tekrar görüşülmek üzere iade edilmişti" dedi.
Komisyon raporunun gündeme getirilişinin akıllarda soru işaretini bıraktığını ifade eden Şimşek, "Bu raporun 24 saatte gündeme konulması, bu rapor hakkında Yusuf Aksakal'ın konuşturulmak istememesi aklımızda soru işareti bıraktı. Belediye Başkanı Yakup Odabaşı bu rapora imza atmaktan daha önce de rahatsız olmuştu. Rapor hakkında Yusuf Aksakal'ın konuşturulmaması doğrudan suçtur. Bu suçtur. Ayrıca Taşpınar Mahallesi 77 ada 5 parsele ait imar plan değişikliği CHP'nın itirazına rağmen kabul edilmiştir. Plan
değişikliğinin iptal edilmesi için yargıya başvuracağız" şeklinde konuştu.
Bu plan değişikliği ile birilerine haksız kazanç sağlandığını öne süren Şimşek, "Bir önceki belediye burayı hak sahibine ihale ile 6 bin metrekare inşaat alanı yapmak üzere satmış. Ancak şimdi yapılan plan değişikliğiyle inşaat alanı 18 bin metrekareye kadar çıkabilecek. İşte usulsüzlük burada, hak burada, biz etik olarak buna karşıyız" diye konuştu.