Gesiad Başkanı Özgün: Alman Yatırımcıları Bekliyoruz

Hessen Eyaleti ve Bursa arasında gerçekleşecek olan kardeşlik anlaşması öncesi Bursa'da tanıtım çekimleri yapan Alman Das Erste ARD TV kanalına röportaj veren GESİAD Başkanı Bahadır Özgün, Bursa'nın yabancı yatırımcı için her açıdan cazibe merkezi olduğunu ifade etti

Gesiad Başkanı Özgün: Alman Yatırımcıları Bekliyoruz
Hessen Eyaleti ve Bursa arasında gerçekleşecek olan kardeşlik anlaşması öncesi Bursa'da tanıtım çekimleri yapan Alman Das Erste ARD TV kanalına röportaj veren GESİAD Başkanı Bahadır Özgün, Bursa'nın yabancı yatırımcı için her açıdan cazibe merkezi olduğunu ifade etti.
Almanya'nın yeni Cumhurbaşkanı Christian Wulff'un Türkiye ziyareti sonrasında 20 Ekim Çarşamba günü Bursa önemli bir heyeti ağırlayacak. Hessen Eyaleti Başbakan Yardımcısı ve Adalet, Uyum ve Avrupa İlişkileri Bakanı Jörg-Uwe Hahn ile birlikte Hıristiyan Demokrat Parti Milletvekili Ahmet Tipi ve Yeşiller Partisi Milletvekili Mürüvet Öztürk'ün de aralarında bulunduğu hükümet heyeti, Hessen Eyaleti ve Bursa arasında kardeşlik anlaşmasını imzalamak için kentimizde bulunacak.

"BURSA, YABANCI YATIRIMCI İÇİN CAZİBE MERKEZİ"
Gerçekleşecek ziyaret öncesinde Bursa'da çekimler yapan Alman Das Erste ARD Kanalı, GESİAD Başkanı Bahadır Özgün ile röportaj gerçekleştirdi. Yüzde 100 keten kumaş imalatı yapan EBteks firması üretim tesisinde gerçekleştirilen röportajda Das Erste ARD Kanalı Yapımcısı Kamil Taylan'ın sorularını yanıtlayan Özgün, Bursa'nın öncelikle tekstil ve otomotiv olmak üzere birçok sektörde tam bir cazibe merkezi olduğunu dile getirdi. Türkiye'de olduğu gibi Bursa'nın yabancı yatırımcılar için uygun bir şehir olduğunu belirten Özgün, "Türkiye her türlü yabancı yatırım için ideal bir ülke. Tek önemli konu iş ortaklığı yapacağınız partnerinizi doğru seçmenizdir" diye konuştu" diye konuştu.
Özgün, 'yurt dışında iş yapan Türk işadamlarının ne gibi zorluklarla karşılaşmaktadır?' sorusuna ise "AB ülkeleri daha çok kendi aralarında iş yapmayı tercih etseler de Türk işadamları AB dışında kalan ülkelere oranla daha şanslı konumda" cevabını verdi.

"BURSA, YATIRIMCI İÇİN İSTANBUL'DAN DAHA RANTABL"
Röportajda Bursa'nın İstanbul'a ulaşım açısından çok yakın olması avantajının yanında, yatırım için yatırım ve işletme maliyetleri açısından çok daha rantabl olduğuna dikkat çeken Özgün, Bursa'da yabancı yatırımcı için her türlü imkanın hazır bulunduğuna işaret ederek, Alman yatırımcıları Bursa'ya davet etti. Özgün, "Bursa tekstil ve otomotiv sektöründe Türkiye'nin merkezi konumundadır. Özellikle tekstil sektöründe Bursa firmaları çok ileri bir noktadadır. Ev tekstili üretiminde ise Bursa firmalarının önderliğinde Türkiye'miz artık dünya liderliğine oynamaktadır" ifadelerini kullandı.