Ayakkabıcılar sitesinin arsası kamulaştırıldı

Antakya Belediye Meclisi olağanüstü toplanarak Antakya Ayakkabıcılar Küçük Sanayi Sitesi yapımı için Günyazı mevkisinde belediyeye ait 70 dönümlük ara

Antakya Belediye Meclisi olağanüstü toplanarak Antakya Ayakkabıcılar Küçük Sanayi Sitesi yapımı için Günyazı mevkisinde belediyeye ait 70 dönümlük araziyi İl Özel İdaresine 1 milyon 199 bin lira karşılığında satışını yaptı.

Yapılan olağanüstü oturumda konuşan Belediye Başkanı Lütfü Savaş, uzun süredir gündemde olan Ayakkabıcılar Küçük Sanayi Sitesi yapılması konusunda belediye olarak uygun gördüklerini ve arsaların İl Özel idaresine satışını gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

Günyazı mevkisinde bulunan 2164, 2165, 2166 nolu parsellerin tamamının imar planında küçük sanayi sitesi alanına, 2163 nolu parselin tamamının küçük sanayi sitesi sosyal tesis alanına, 2162 nolu parselinde ticaret alanına rastladığını belirten Savaş, "Adı geçen parseller 13 aralık 2007 tarihinde kamlaştırma yolu ile Antakya Belediyesi'ne tescili yapılmıştır. İl özel idaremizin isteği doğrultusunda 69 bin 515 metrekare alana sahip olan söz konusu parseller için 1 milyon 199 bin lira bedel belirledik." dedi.

Söz konusu 5 parselin İl Özel İdaresi tarafından kamulaştırılması konusu oylamaya sunuldu. Oylama sonucunda 70 ödenimlik bir alana tekabül eden parsellerin il özel idaresine 1 milyon 199 bin lira karşılığında kamulaştırması oy birliği ile kabul edildi.