2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na 100 gün kaldı

Erzurum'da yapılacak 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na 100 gün kaldı. Vali Sebahattin Öztürk, oyunların yapılacağı tesislerin tamamlanma oranın

Erzurum'da yapılacak 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na 100 gün kaldı. Vali Sebahattin Öztürk, oyunların yapılacağı tesislerin tamamlanma oranın yüzde 98'lerde olduğunu belirterek, hazırlık sürecinde sorun olmadığını söyledi.

27 Ocak-6 Şubat 2011'de yapılacak 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na 100 gün kaldı. Universiad Koordinatörlüğü tarafından 100 Gün Kala Etkinlikleri düzenleniyor. Bu kapsamda bugün ulusal ve yerel basının temsilcilerinin katıldığı basın toplantısı düzenlendi. Moderatörlüğünü Ümit Aktan'ın yaptığı basın toplantısında Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe, Universiad Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar konuşmacı olarak katıldı. Üniversitenin Kültür ve Gösteri Merkezi'nde yapılan programa çok sayıda öğrenci de iştirak etti.

Kış oyunları kapsamında inşa edilen tesislerin yüzde 97-98 oranında tamamlandığını belirten Vali Sebahattin Öztürk, tüm meselenin eksiksiz bir organizasyon yapmak olduğunu söyledi. Erzurum'un kış olimpiyatlarını yapabilecek hale gelebileceğini kaydeden Vali Öztürk, "Organizasyonda herhangi bir gecikme olmayacak. Dün açılış ve kapanış törenlerinin yapacak şirketlerin seçimiyle ilgili olarak Ankara'da bulunmuştum. Yapılması gereken her ayrıntıyı arkadaşlarımız düşünüyorlar. Oyunları eksiksiz bir şekilde Türk milletine yakışır şekilde yapmak istiyoruz. Türkiye'nin itibarı açısından bu çok önemlidir. Erzurum'da yapılan tesisler dünyanın en iyi tesisleridir. Birkaç eksiğimiz kaldı, bunlar kısa zamanda tamamlanacak. Bundan sonra çok daha büyük organizasyonlara ev sahipliği yapacağımızı düşünüyoruz." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ise Türkiye'ye yakışır şekilde açılış ve kapanış töreni yapmak istediklerini belirtti. Türkiye'nin yaz ve kış oyunlarını birlikte yapan 6 ülkeden biri olduğunu ifade eden Universiad Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz ise Maliye Bakanlığı'nın kış oyunlarıyla ilgili kaynak artırımına gidebileceğini dile getirdi. Korkmaz ayrıca kış oyunlarının açılış ve kapanış törenlerinde uluslararası ünlü bir şarkıcının yer almayacağını söyledi.

Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe dünya turizm gelirlerinin yüzde 32'sini spor turizminin oluşturduğuna dikkat çekti. Kocatepe, "Bu kadar zengin bir alana girmek zorundaydık. Erzurum buna uygun bir merkezdi. Herkesin gözü üzerimizde, kimisi gıpta ile kimisi kıskanarak bakıyor. 600 milyon TL yatırım yapıldı. İyi yapmışız, madem dünyada kış sporları şehri oluşturmak gibi iddialı bir yarışa giriyoruz, bu bizim için az bile." diye konuştu.

Erzurum'un Türkiye'nin en fazla lisanlı sporcusuna sahip şehri olduğunu vurgulayan Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar ise 2011'den sonra tesislerin yetmeyebileceğini savundu. Kış sporlarında birçok alanda Türkiye genelinde sporcu bulunmadığını kaydeden Çintımar, kış oyunlarının alınması ile bu zamana kadar bilinmeyen sportif branşlarda sporcuların yetişmeye başladığını belirtti. Çintımar, "Bu cumartesi ve pazar günü Litvanya'da yapılan hız pateni yarışmasında milli takımımız ilk madalyasını aldı. İskoçya'da yapılan curling müsabakalarında C grubunda birinci olan takımımız B grubuna yükseldi. Üniversiad'da hiç adını bilmediğimiz branşta derece elde edildi." şeklinde konuştu.