Tapu müdüründen örnek uygulama: Lütfen kapıyı çalmadan giriniz (Özel)

Yıllarca rüşvet skandallarıyla çalkanan tapu sicil müdürlükleri, kendilerini yenilemeye başladı. Bir hafta süren işlemleri aynı gün tamamlar hale gele

Yıllarca rüşvet skandallarıyla çalkanan tapu sicil müdürlükleri, kendilerini yenilemeye başladı. Bir hafta süren işlemleri aynı gün tamamlar hale gelen müdürlüklerde, teamüllerin de dışına çıkılıyor. İzmir Bornova ilçesi Tapu Sicil Müdürü Habil Doğan'ın, uyguladığı şeffaf yönetim tarzı da beğeni topluyor. Odasının, tapu işlemlerinin yapıldığı salona bakan taraftaki penceresinin perdelerini kaldırtan Doğan, kapısına da, "Lütfen kapıyı çalmadan giriniz" yazısı astırdı. Daha önce düğmesini iliklemeden girmeye çekinen vatandaşları böylece rahatlatan Doğan, işlerin daha hızlı ve sağlıklı yürümesini sağladı.

Bornova Tapu Sicil Müdürü Doğan'ın yaklaşımının personeline de aksettiğini belirten Mehmet Yılmaz isimli vatandaş, daha güler yüzlü ve nazik yaklaşımının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. İşi gereği yıllarca tapu sicil müdürlüğüne gittiğini, ülkeyle birlikte kamu kurumlarındaki değişimin kendilerini gelecek adına umutlandırdığını ifade eden Yılmaz, "Kuruma işi düşen vatandaşa, insan olduğu için değer verilmesi çok önemli. Kamu kurumlarındaki personel de insan. Bu bilinçle hareket edilince işler daha rahat ve huzurlu yürüyor." dedi.

Müdür Habil Doğan'ın kapısındaki yazıyı ilk gördüğünde şaşırdığını, sonra iyice yaklaşıp dikkatlice okuduğunu anlatan Mustafa Ateş ise tapudaki iki günlük işi süresince bunun gerçekleştiğine şahit olduğunu belirtti. Ateş, "İşler yoğunlaştığında Habil Doğan'ın, personelin arasına girip çalıştığını gördüm. Her kurumun Bornova Tapu Sicil Müdürlüğü gibi çalışmasını arzuluyorum." şeklinde konuştu.

Bornova'da yaklaşık 20 yıldır emlakçı olan Hakan Alkan da daha önce rüşvet vermeden iş yaptıramadıkları tapu sicil müdürlüğünün bu duruma geleceğine ihtimal vermediğini kaydetti. Her tarafı kameralarla donatılan ve bütün işlemler tek merkezden takip edilen tapu müdürlüklerinin, hâlâ eksiklerinin olmasına rağmen geldikleri noktadan memnun olduğunu vurgulayan Alkan, şunları söyledi: "Avrupa Birliği'ne girmemiz için önce kendimize çekidüzen vermemiz lazım. Avrupalı gibi hareket edeceğiz ve yaşayacağız ki bizi aralarına alsınlar. Devletin her kurumunda bu şeffaflığı görmek istiyoruz. Özel sektör gibi performans göstermeliler."