Mask Müzesi'ne Atatürk Ve Victor Hugo

Konak Belediyesi'nin butik müzeler zincirine yeni bir halka olarak ekleyeceği Mask Müzesi'nin hazırlıkları hızla devam ediyor.

Mask Müzesi'ne Atatürk Ve Victor Hugo
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan; "Bu müzemiz sayesinde İzmirliler farklı medeniyetlerin kültürel zenginliklerini tanıma fırsatını yakalamanın yanı sıra Türkiye'den ve Dünya'dan tarihe mâl olmuş kişilerle yüzleşme imkânı bulacaklar. Çünkü Victor Hugo'dan Nazım Hikmet'e, Homeros'tan Dario Moreno'ya, Atatürk'ten Aziz Nesin'e kadar Dünya kültürüne yön veren pek çok değerli şahsiyetin maskları müzemizde sergilenecek" dedi. Açılış gününde, Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nin girişinden müzenin bulunduğu tarihi binaya kadar ziyaretçilere yol kenarlarına konulacak maskların eşlik edeceğini belirten Başkan Tartan, müze girişinde kazılarda elde edilen ve tarihi 9 bin yıl önceye kadar giden ilk maskın taştan yapılmış bir örneğinin ziyaretçileri karşılayacağını söyledi. Müzedeki eserlere her yıl yenilerinin ekleneceğini Başkan Tartan; "Çeşitli kişilerin müzeye bağışladıkları eserlerin yanı sıra Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğretim üyelerinin yaptığı maskların da sergileneceği müzede; Nesin Vakfı'ndan alınan Aziz Nesin'in orijinal ölüm maskı ve Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'in, Atatürk'e adadığı eseri de İzmirlilerle buluşacak" dedi.
Müzenin bulunduğu binanın bir bölümünün de atölye çalışmalarına ayrılacağını aktaran Tartan, burada yapılan çalışmaların gelen ziyaretçilere sunulacağını ve elde edilen gelirin ihtiyaç sahiplerine aktarılacağını ifade etti. Ayrıca Konak Belediyesi Seramik Kursu'nda yapılan dünya mask örnekleri de müzenin sergi salonunda yer alıyor.