Söke'de Yağış Hayatı Olumsuz Etkiliyor

Aydın'ın Söke ilçesinde sağanak yağış nedeniyle çok sayıda ev ve işyerini su bastı, Söke-Milas Karayolu ulaşıma kapandı.

İlçede saat 20.15 sıralarında başlayan yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle Söke-Milas Karayolu Cezaevi mevkiinde menfez borularının tıkanması ve yağmur suları ile birlikte çevreden gelen malzemeler nedeniyle karayolu ulaşıma kapatıldı.
İlçe merkezinde çok sayıda ev ve iş yerinin bodrum katlarını su bastı. Söke Belediyesi'nin tüm birimleri ilçe merkezinde adeta seferber oldu. Söke İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, Söke-Milas Karayolu'nun trafiğe kapalı olduğunu belirtirken, bu yolu tercih edecek sürücülerin dikkatli olmasını istedi.
Şu ana kadar yağış nedeni ile can kaybının yaşanmadığını ve bunun sevindirici olduğunu belirten İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer ise, "Trafiğe kapanan Söke-Milas Karayolunda Karayolları ekipleri ve Söke Ovası Sulama Birliği ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. İlçemizde başta Belediye ekipleri olmak üzere emniyet ve jandarma güvenlik ekiplerimiz olumsuzlukların yaşanmaması için görevlerinin başındalar. Çok şiddetli yağış nedeniyle alçak konumda ev ve iş yerlerin bodrumlarını su bastığı yönünde haberler
alıyoruz. Belediye ekiplerimiz çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor" dedi.