Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali Çanakkale'de

Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, sel felaketine uğrayan Pakistan'a Kızılay olarak 9 bin 65 tonluk yardım götürdüklerini belirterek, "Pakistan'ın durumunu kamuoyumun bilmesi lazım ki çok kötü

Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, sel felaketine uğrayan Pakistan'a Kızılay olarak 9 bin 65 tonluk yardım götürdüklerini belirterek, "Pakistan'ın durumunu kamuoyumun bilmesi lazım ki çok kötü. Kızılay olarak 3 yılda Pakistan'dan çıkamayız" dedi.
Çanakkale'de düzenlenen toplantıda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, Kızılay olarak 60 ülkeye yardım taşıdıklarını belirterek, "Bu, Türk insanının ne kadar merhametli olduğunun bir göstergesidir. Dün Pakistan'a yaptığımız gıda yardımından dolayı Birleşmiş Milletler Gıda Örgütü Türk Kızılayı'na onur ödülü verdi. Bunu şunun için söylüyorum. Biz Pakistan'a yardımı götürürken diğerlerine davrandığımız gibi davranmıyoruz. Bizim için Pakistan farklı bir ülke. Bizim
için hem dost hem kardeş bir ülke. İki ülke arasındaki dostluklar, kardeşlikler çok farklı. Şu an Çanakkale'deyiz. Pakistan'dan Çanakkale'ye gelip burada şehit olan Pakistanlılar var. Bu bakımdan Pakistan ve Pakistan halkı Türk halkı için çok önemli. Bizler de bu sebeple hassasiyetimizi daha fazla göstermeye çalışıyoruz. Buna Türk milleti de çok önemli katkı sağlıyor. Şu ana kadar göndermiş olduğumuz malzemelerin tamamı 9 bin 65 tona ulaştı. Bu çok büyük rakam. Bunu 125 vagon, 355 TIR ve 8 uçakla taşıdık.
Böylesine büyük bir operasyon dünyada hiçbir ülkeye nasip olmadı. Allah bize nasip etti. Bir bu kadar daha da var. Yine de götüreceğiz. Ancak Pakistan'ın durumunu kamuoyumun bilmesi lazım ki çok kötü. Kızılay olarak 3 yılda Pakistan'dan çıkamayız" dedi.

"AFET DURUMUNDA KOORDİNASYON ŞUBELERDEN YAPILMALI"
Tekin Küçükali, Türkiye'de her zaman bir şekilde afet olduğunu belirterek, "Bu afete müdahalede genelde genel merkez şubelerle koordineli olarak çalışıyor. Esasen bu ters bir işleyiştir. Bunun doğrusu şubelerimizin bilgilenmesi ve şubelerimizin bu koordinasyonu yapmasıdır. Bunun için aynı maçlardan önce olduğu gibi bir antrenman yapılması gerekiyor. Futbolcular haftada 90 dakika top oynar. Ancak bütün hafta öyle veya böyle antrenman yaparlar. Bu sayede de eksiklerini orada görürler. Bizler de işte böyle
bir antrenmanla göndereceğimiz senaryolar doğrultusunda herkes rolünü ezberleyip bir afet durumunda bunu uygulayacak" dedi.
Konuşmasında kurbanlıkların kesimi konusuna de değinen Küçükali, "Biz her sene Kurban Bayramı'nda ayrı bir model ortaya koyduk. Türkiye'de kurban kesen kurum ve kuruluşlarına bu model çerçevesinde kurbanları kesimleri halinde ne gibi kolaylıklar sağlayacağını belirttik. Bu sayede çevrenin de temizliği sağlanmış olur. Ayrıca burada şunu çok net olarak söylemek istiyorum. Evrelere gidecek olan etlerle insanların beslenme gücünü daha fazla artıracağını düşünüyoruz. Bu kapsamda kurban etlerini kutuların
içerisine konserve yaparak bunları koruyoruz. İnsani ve İslami şartlarda yüzde 100 hijyenik şartlarda böyle bir modelle ülkemizde kurban kesme işlemlerini tekrar arkadaşlarımızla konuşacağız" dedi.
Konuşmanın ardından Tekin Küçükali, Balıkesir ve Manisa'da gerçekleştirilecek toplantılara katılmak üzere Çanakkale'den ayrıldı.