"İsrafla etkin mücadeleyle Afrika'da açlıktan bir bebeğin ölümünün önüne geçebiliriz

Manavgat Tarım İlçe Müdürü Hakan Eski, dünyada 6,5 milyar insandan 1 milyarının açlık sınırının altında olduğunu belirtti. Manavgat Tarım İlçe Müdürlü

Manavgat Tarım İlçe Müdürü Hakan Eski, dünyada 6,5 milyar insandan 1 milyarının açlık sınırının altında olduğunu belirtti. Manavgat Tarım İlçe Müdürlüğü 16 Ekim Dünya Gıda Günü etkinlikleri çerçevesinde Odaönü köyü Çallıoğlu İlköğretim Okulu'nda program düzenledi. Program öncesi Tarım İlçe Müdürlüğü, öğrenci ve öğretmenlere süt ve süt mamulleri ürünleri ikram etti.

Programda konuşan Manavgat Tarım İlçe Müdürü Hakan Eski, bu yıl ki 16 Ekim Dünya Gıda Günü'nün ana temasının 'Kıtlık ve Bilinçli Gıda Tüketimi' olduğunu söyledi.

Dünyada dengesiz gelir dağılımına bağlı olarak 1 milyar insanın açlık sınırı altında yaşadığına dikkat çeken Eski, dengesiz gelir dağılımın gelişmiş ülkelerde dengesiz beslenmeyi de tetikleyerek obeziteyi yaygınlaştırdığını kaydetti.

Eski, "Dengesiz gelir dağılımı ve israfa bağlı beslenmeden ötürü 6,5 milyar dünya nüfusunun 1 milyarı açlık sınırının altında yaşıyor. Afrika'da bir bebek açlıktan ölürken, gelişmiş ülkelerde ise dengesiz beslenmeye bağlı olarak obezite artıyor. Dünyadaki kaynaklar ise sınırlı. İsraftan kaçınalım. Açık tuttuğumuz musluk önünde traş olurken ve dişlerimizi fırçalarken israf ettiğimiz suyu bir düşünelim. Önlediğimiz israfla Afrika'da bir bebeğin açlıktan ölümünün önüne geçmiş oluruz." diye konuştu.

Eski, anne ve babalar çocuklarına gazlı içecekler yerine süt ve süt ürünleri içirme tavsiyesinde bulundu. Etkinlik çerçevesinde Manavgat Tarım İlçe Müdürlüğü Gıda Yüksek Mühendisi Birol Tuncel ve gıda denetçisi Hüseyin Mızraklı bilgilendirme yaptı.

Okulun tiyatro grubu da tek perdelik "Açlık" isimli oyunu sahneledikten sonra gitar dinletisi sundu.