BDP'li belediye başkanları ile emniyet müdürü şenliği beraber izledi

Şırnak'ın Cizre ilçe belediyesi, çocuklara yönelik bir günlük şenlik düzenledi. Cizre Emniyet Müdürü Ali Aydın Akkoca da şenliği BDP'li belediye başk

Şırnak'ın Cizre ilçe belediyesi, çocuklara yönelik bir günlük şenlik düzenledi. Cizre Emniyet Müdürü Ali Aydın Akkoca da şenliği BDP'li belediye başkanlarıyla birlikte izledi.

Dicle Nehri kenarında düzenlenen şenliğe, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Şırnak Belediye Başkanı Ramazan Uysal, Uludere Belediye Başkanı Şükran Sincar, Cizre Belediye Başkanı Mehmet Saçi, Silopi Belediye Başkanı Emin Toğurlu, Cizre BDP İlçe Başkanı Selahattin Çıvıldak, Silopi BDP ilçe Başkanı Bahattin Alkış ve çocuklar katıldı. Şarkılar eşliğinde halay çeken çocuklar zaman zaman zafer işareti yaptı. Belediye başkanları da halaya eşlik etti.

Şırnak Belediye Başkanı Ramazan Uysal, çocukların 30 yıldır hep savaşla, ölümle, top tüfekle karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Uysal, bundan sonra güzel günler olacağını, artık savaşın bitmesi ve barışın gelmesi gerektiğini ifade etti.

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak da, 'kadın da olsa çocuk da olsa hak ettiği cezayı görecektir' şeklindeki açıklamaların çocukların dünyasını karartan açıklamalar olduğunu savundu.