Romen belediye başkanı, projelerin finansmanı için umudunu piyangoya bağladı

Romanya'nın Köstence iline bağlı Tekirgöl ilçesi belediye başkanı Adrian Viorel Stan, krizden çıkış yolunu buldu. Belediye meclis üyelerinin karşısına

Romanya'nın Köstence iline bağlı Tekirgöl ilçesi belediye başkanı Adrian Viorel Stan, krizden çıkış yolunu buldu. Belediye meclis üyelerinin karşısına çıkan başkan Stan, kendisi dahil meclis üyelerinin maaşlarından piyango için pay ayrılmasını, kazanılan parayla da planlanan projeleri yapmayı teklif etti.

Nüfusunun yüzde 20'sini Türk-Tatar'ların oluşturduğu belediye meclis üyeleri arasında 4 de soydaş var. Henüz tartışma aşamasında olan plan belediye meclisinin 19 Ekim'de yapılacak toplantısında karara bağlanacak. Tasarıya göre oluşturulacak 'piyango fonu' belediye meclis üyelerinin maaşlarının bir bölümü yatırılacak. Fonda biriken parayla her hafta sonu piyango biletleri alınacak.

Adrian Stan, planladığı girişiminin olağanüstü bir şey olmadığını İtalya'da da bir belediyenin böyle bir projeyi onayladığını belirterek projesini savundu. Stan, "Milyonda bir bile şansımız varsa neden bu fırsatı değerlendirmeyelim?" diye sordu. Belediye başkanı, piyangoyu kazanmaları durumunda üç yıldızlı dinlenme tesisi ve Tekirgöl sahilinde yapacakları çalışmalar için kaynak problemlerinin olmayacağını söyledi.

Şimdiye kadar kişisel olarak zaman zaman piyango oynadığını belirten belediye başkanı, bir seferinde 200 ley (50 euro) kazanınca aklına bu fikrin geldiğini belirtti. "Sefaleti piyango ile yeneceğiz." diyen Stan'a şimdiden 15 meclis üyesinden 11'i destek olmuş.