Poyrazköy sanığı Tuğamiral Yürekli: Hakkımdaki iddialar terfimi engellemek için

Poyrazköy davasında savunmasını yapan tutuksuz sanıklardan Tuğamiral Şafak Yürekli, savunmasında askeriye içerisinde bazı mihraklar tarafından vatanın

Poyrazköy davasında savunmasını yapan tutuksuz sanıklardan Tuğamiral Şafak Yürekli, savunmasında askeriye içerisinde bazı mihraklar tarafından vatanını milletini seven kişiler hakkında CD oluşturulduğunu savundu. Yürekli, kendisi hakkındaki iddiaların ise amiralliğe yükselmesini engellemek için yapıldığını öne sürdü.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma öğle arasından sonra tekrar başladı. Tutuksuz sanıklardan Kurmay Albay Muharrem Nuri Alacalı, ele geçirilen bazı belgelerde kendi isminin de geçtiğini belirterek, ''Ben hiç bir illegal oluşumun içinde yer almadım. Bu iddialar 13 yıl önce basında yer aldı. Ben 13 yılda önemli, kritik noktalarda görev yaptım. Bu iddialarda en küçük bir şüphe olsaydı beni bu kritik görevlere getirirler miydi?'' dedi.

24 Mayıs 2009 tarihli ihbar mailinde Metin Ataç hakkında bilgi topladığının iddia edildiğini ve kendine iftira atıldığını belirten Alacalı, ''Devletin albayı, 'yok öyle bir şey' diyor. Ama iddianamede geçiyor. Bu iddiaların tamamı gerçek dışıdır. Ne işime yarayacak komutanın özel bilgileri?'' diye konuştu. Evinde ele geçirilen CD'lerde suç unsuruna rastlanmadığını belirten Alacalı, ihbar mektuplarının amacının amiral rütbesine geçmesini engellemek olduğunu ileri sürdü. Tutuksuz sanıklarından Tuğamiral Şafak Yürekli, ''Tarafıma yöneltilen tüm suçlamalar tanımadığım kişiler tarafından, bilgisayarlarda 'yazan' ve 'son kaydeden' diye ismimin yer almasından kaynaklanıyor. Bir bilgisayarda 'yazan' ve 'son kaydeden' diye ismi geçen kişinin o belgeyi yazmayabileceğini bilgisayar kullanan herkes bilir'' dedi.

''İsteyen bir kişi internetten 3 saniye içinde indirdiği bir programla istediği kişinin ismini yazıyor. Ama bunun delil olmayacağı Microsoft tarafından açıklandı.'' diyen Yürekli, bu konuda bilirkişi tayiniyle inceleme yapılmasını istedi. İhbarda adı geçen Doğu Perinçek'i tanımadığını söyleyen Yürekli, ''İhbarcı kişi, benim Marmaris'teki çalışma odamın detaylarını, arkadaşlarımın çalışma odalarının detaylarını bilmektedir. Akrabalarını bile tanımaktadır. İmzasız, isimsiz bir maille burada huzurlarınızdayız. Delil olarak ifade edilen CD'ler önceden hazırlanmıştır. Daha sonra ilgili şahıslarca hedef seçilen kişilerin odalarına yerleştirilmiştir.'' şeklinde konuştu. Yürekli, askeriye içerisinde bazı mihraklar tarafından vatanını milletini çok seven kişiler hakkında CD oluşturulduğunu savundu.

Duruşmada, hakim Mehmet Karababa, Yürekli'ye, ''Kafes eylem planında, fuhuş çetesinden bahsediliyor. Kamuoyuna da çok yansıdı. Bugün gazetelerde de çıktı. Sizin de ifadenizin alınacağı söyleniyor. Doğru mudur?'' diye sordu. Yürekli, ''Böyle alçakça bir şey yoktur. Kesinlikle böyle bir şeyde yer almam. Atatürk'ün askerleri böyle bir oluşumda yer almaz. Biz çocuklarımıza helal para götürüyoruz.'' cevabını verdi.

Duruşma, kısa bir aranın ardından devam ediyor.