Kardeş Şehir Belediye Başkanı Schaefer Taşucu'nda

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Belediyesi ile 1994 yılında kardeş şehir anlaşması imzalayan Almanya'nın Bergkamen Belediye Başkanı Roland Schaefer, ailesiyle birlikte Taşucu'na geldi.

Kardeş Şehir Belediye Başkanı Schaefer Taşucu'nda
Eşi ve çocuklarıyla birlikte Başkan Açıkbaş'ı makamında ziyaret eden Schaefer, burada yaptığı konuşmada, "Taşucu Belediyesi ve Taşucu halkı ile kardeşliğimiz uzun yıllara dayanmaktadır. Geçmiş yılardan bu güne güzel ve kalıcı dostlukları paylaştık. Bergkamen halkı ile Taşucu halkı hep dost olmuştur, dost kalacaktır. Bergkamen Belediyesi olarak Taşucu Belediyesi ile geçmişten buyana ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda ilişkilerimiz her geçen gün daha iyiye doğru gitmektedir. Bundan belediye olarak ve Bergkamen halkı olarak çok mutlu olmaktayız. Taşucu Belediye Başkanımız Yaşar Açıkbaş'ı Taşucu'na yapmış olduğu güzel hizmetlerden dolayı tebrik ederim" dedi.
Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş ise 1994 yılında başlayan kardeş belediyecilik anlaşmasıyla her geçen gün iki belediye arasında güzel, anlamlı ve kalıcı ekonomik, sosyal kültürel faaliyetlerin geliştiğini söyledi. Açıkbaş, "Amacımız Taşucu ve kardeş şehrimiz Bergkamen ile olan kardeşliğimizi güçlendirmek, her iki kentin halkı arasındaki bağların güçlenmesini sağlamaktır" diye konuştu.