Demirel, bayram tebriklerinde de 'Türkiye Cumhurbaşkanı' ibaresini kullanmış

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, 29 Ekim'de Çankaya Köşkü'nde yapılacak resepsiyon davetiyesine yazdığı "Türkiye Cumhurbaşkanı" ibaresinin geçmiş yıllar

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, 29 Ekim'de Çankaya Köşkü'nde yapılacak resepsiyon davetiyesine yazdığı "Türkiye Cumhurbaşkanı" ibaresinin geçmiş yıllarda hazırlanan davetiyelerde de aynı şekilde yer aldığı belirlendi. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in resepsiyon davetiyeleri dışında bayram ve özel gün tebriklerinde de "Türkiye Cumhurbaşkanı" ibaresini kullandığı ortaya çıktı.

CHP Meclis Grup Başkanvekili Muharrem İnce, bugün yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı'nın 29 Ekim resepsiyonu davetiyesinde, "Türkiye Cumhurbaşkanı" yazıldığına işaret ederek, bu durumu eleştirmişti. İnce, "Daha önceki yıllarda neydi bilmiyorum. Ben matbaa hatası olduğunu düşünüyorum. Öyle düşünmek istiyorum. Bu doğru değildir. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olması gerektiğini düşünüyorum. Burada derin yorumlar yapmıyoruz. Cumhuriyet yoksa Cumhurbaşkanı da yoktur." demişti.

9 . Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel Antalya'nın Korkuteli ilçesi İmrahor köyünde partili seçmen Ramazan Keskin'e gönderdiği Ramazan ve Kurban Bayramı tebriklerinde "Türkiye Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel" yazılı imzası bulunmakta. Demirel, gönderdiği bayram tebriklerinin birinde bir ilköğretim okulunun açılışı ile 17 Ağustos 1999 yılında meydana gelen Gölcük depremi alanında inceleme yapıyor.