Akşehir Belediyesi meslek edindirme kursları başlıyor

Akşehir Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile her yıl gerçekleştirilen eğitim ve meslek edindirme kursları 18 Ekim 2010 tarihinde başlıyor.<

Akşehir Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile her yıl gerçekleştirilen eğitim ve meslek edindirme kursları 18 Ekim 2010 tarihinde başlıyor.

Açılacak kursların cinsiyet gözetmeden her yaştan insana uygun olduğunu dile getiren Akşehir Belediye Başkanı Op. Dr. Mustafa Baloğlu, "Belediyemiz ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirdiğimiz Eğitim ve Meslek Edindirme Kurslarımız her yıl olduğu gibi bu yıl da 2010-2011 çalışma dönemine girmiş bulunmaktadır. Halk Eğitim Merkezi ile birlikte açmış olduğumuz kurslarımızda olduğu gibi, Belediyemiz bünyesinde çalışmalarını sürdüren Ev Mefruşatı (Çeyiz Sandığı), Halı Dokuma ve Halk Oyunları kurslarımızda da tüm olanaklarımızla kursiyerlerimize çalışabilecekleri en sıcak ortamı sunmak ve onlara meslek edinme imkânı ortaya koymak bizim için büyük bir mutluluktur." dedi.

Açılacak kurslar sayesinde, kursa katılan kişilerin boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirme imkânına sahip olacağını belirten Başkan Baloğlu "Amacımız, vatandaşlarımızın boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirebilmelerini sağlayarak, Resim, Ebru ve Halk oyunları gibi kurslarımızla eğitimlerini geliştirebilmelerini, Halı dokuma ve Ev mefruşatı gibi kurslarımızla da meslek edinmek isteyenlere mesleki eğitim ve bilgilerini sağlayabilmektir. Özellikle Halı Dokuma kursumuzda, katılan bayanlarımıza halı dokuma konusunda en ince bilgiler verilerek attıkları her ilmeğin ve döktükleri her göz nurunun ilerideki yaşamlarında kendilerine gelir getirebilecek bir kazanç kapısı olarak geri dönmesinin sağlanması amaçlanmaktadır" diye konuştu.

Akşehir Belediyesi ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği içinde açılan kursların tamamının ücretsiz olarak gerçekleştirileceğini ve küçük - büyük, kadın - erkek her kesime hitap ettiğini söyleyen Belediye Başkanı Op. Dr. Mustafa Baloğlu "Değerli halkımızın kurslarımıza katılmasını bekler, Usta öğretici ve kursiyerlerimize şimdiden başarılar dilerim" dedi.

Akşehir Belediyesi ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği içinde açılan Ev Mefruşatı Kursu (çeyiz sandığı), Halı Dokuma Kursu, Halk Oyunları Kursları için kayıtlar Yeni Belediye Sarayı, Mehmet Özer Kitaplığı'na; El Sanatları Kursu, Makine Nakışı Kursu, Kilim Dokuma Kursu, Ebru Kursu, Resim Kursu, Bağlama Kursu ve Gitar Kursu için ise Akşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne başvuru yapılacak.