Tbmm Başkanı Şahin, Minik Sporcularla Biraraya Geldi

Buz sporlarında önemli mesafeler kat eden Erzurum'un yakın bir gelecekte Avrupa ve Dünya çapında adından söz ettireceğini belirten TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, minik sporculara yakın ilgi gösterdi.

Tbmm Başkanı Şahin, Minik Sporcularla Biraraya Geldi
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mehmet Ali Şahin, dün Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Muzaffer Gülyurt, Muhyettin Aksak, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ile çok sayıda davetli ile birlikte Palandöken İlçesindeki Buz Hokeyi Salonu'nu ziyaret etti. Burada Çinli Antrenör Lun Song yönetimindeki artistik buz pateni ve yine bir başka Çinli antrenör Wang Xuemei'nin çalıştırdığı Short Track Milli takımının gösterilerini izleyen TBMM Başkanı Şahin, Çinli antrenörlere ve minik sporculara yakın bir ilgi gösterdi. Minik sporcuları tek tek tebrik eden Şahin, sporcuların gönlünde taht kurdu.
KISA ZAMANDA BÜYÜK İŞ BAŞARDI
TBMM Başkanı Şahin, Erzurum'da yapılan spor tesislerinin sayısı bakımından Türkiye'nin en zengin ellerinin başında geldiğini belirterek, kış sporları ve buz sporları için yapılan tesisler bakımından da Erzurum'un birinci olduğunu söyledi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mehmet Ali Şahin, "Erzurum'da yapılan spor tesislerinin çoğu bitmiş, diğerleri de bir iki haftaya bitecek. Erzurum artık kendisini aşmış. Gördüğümüz kadarıyla şehirde 2011'e hazır. İnşallah 2011 kış oyunlarını başarı ile bitireceğiz. Erzurum'da yaptığımız tesislerde hem ülkemizi temsil edecek olan sporcular yetiştireceğiz. Hem de bu tesisler turizm amaçlı olarak kullanılacak ve Erzurum ekonomisine müthiş bir katkı sağlayacak" dedi.
SPORCULARA YAKIN İLGİ
Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı yaptığı dönemde de Erzurum'a her gelişinde minik sporculara ve gençlere yakın bir ilgi gösteren TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, geleneğe devam etti ve sporcuların çalışmasını izledikten sonra kendilerine büyük bir yakınlık gösterdi ve onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
Buz Hokeyi salonunda Artistik buz pateni yapan miniklerin "Hani Yaylam" türküsü eşliğinde yaptıkları gösteriyi izleyen Şahin, Shot track Milli takımının çalışmalarını da takip etti. Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar'dan takımların yaptığı idmanlar hakkında bilgi alan TBMM Başkanı Şahin, sporcuları tebrik ederek, kısa sürede Türkçe konuşmayı öğrenen Çinli Antrenörlerle de Türkçe konuştu.
Şahin, oyunlarda yarışacak olanlar milli sporculardan da madalya beklediklerini vurguladı.
Salondan ayrılırken, sporcular ve Çinli antrenörle ile fotoğraf çektiren Şahin'e sporcularda Erzurum'a yaptığı katkılar nedeniyle teşekkür ederken, uluslararası yarışlarda başarı sözü verdiler.