Rektör Kürtçe Şarkılar Eşliğinde Türbanlı Öğrencilerle Halay Çekti

Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde her yıl yeni gelen öğrencilerin birbirleri ile tanışması amacıyla düzenlenen geleneksel Hedik Partisi'nde Rektör Prof

Rektör Kürtçe Şarkılar Eşliğinde Türbanlı Öğrencilerle Halay Çekti
Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde her yıl yeni gelen öğrencilerin birbirleri ile tanışması amacıyla düzenlenen geleneksel Hedik Partisi'nde Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Kürtçe müzikler eşliğinde türbanlı öğrencilerle halay çekti.
Dicle Üniversitesi'nde bu yıl 3.'sü düzenlenen ve yeni gelen öğrencilerin tanışması amacıyla yapılan Hedik Partisi'ne Dicle Üniversitesi Rektörü Ayşegül Jale Saraç, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Aytekin Sır, Prof. Dr. Aslan Bilici ve dekanlarla üniversite idari personeli ve öğrenciler katıldı. Ziraat Fakültesi bahçesinde yapılan partide Kürtçe müzikler çalınırken, Rektör Saraç ise türbanlı öğrencilerle kol kola halay çekti.
Kürtçe müzik eşliğinde hem rektör hem de öğrenciler halay çekip eğlenirken, ayrıca öğrencilere Diyarbakır'ın geleneksel yemeklerinden olan hedik ve haşlanmış mısır dağıtıldı. Rektör Ayşegül Jale Saraç, her yıl geleneksel olarak bu şenliği düzenlediklerini belirterek, "Öğrencilerle ilgili ilişkilerimiz çok sıcak ve samimi. Biz her fırsatta öğrencilerimizle bu tür eğlenceler düzenliyoruz. Yeni kayıt olan öğrecilerimize çeşitli sosyal etkinlikler düzenliyoruz ve bu tür etkinlik yapıyoruz. Diyarbakır'ın
meşhur yemeği olan hedik dağıtıyoruz. Bu nedenle bu da bir vesiledir ve öğrenciler için sosyal bir etkinliktir. Bir yandan öğrenciler kaynaşıyor bir yandan da hediği yeniden gündeme getirmeye çalışıyoruz" dedi.
Eğlence esnasında öğrenciler ve öğretim üyelerine kazanlarda pişirilen hedikler dağıtılırken, bu etkinliğin her yıl geleneksel olarak yapılacağı öğrenildi.