Desob Başkanı Ebedinoğlu: 'Diyarbakır'da Ekmeğe Zam Yok'

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu Diyarbakır'da ekmeğe zam yapılmasının söz konusu olmadığını belirterek talep olsa bile yıl başına kadar ekmeğe zammın gündeme gelmeyeceğini vurguladı

Desob Başkanı Ebedinoğlu: 'Diyarbakır'da Ekmeğe Zam Yok'
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu Diyarbakır'da ekmeğe zam yapılmasının söz konusu olmadığını belirterek talep olsa bile yıl başına kadar ekmeğe zammın gündeme gelmeyeceğini vurguladı.
Türkiye Fırıncılar Federasyonu'nun zam yapma yetkisi bulunmadığını ileri süren DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu, federasyonun zam açıklaması yapmasının talihsizlik olduğunu kaydederek 5362 sayılı yasa gereği, ekmek zam yapma yetkisinin, illerde esnaf birliklerine ait olduğunu dile getirdi.
Fırıncılar Federasyonu'nun yüzde 15'i geçmemek üzere ekmeğe zam geleceği yönündeki açıklamasına ilişkin yazılı bir değerlendirme yapan Ebedinoğlu, "Fırıncılar Odası fiyat belirler, il birliklerinde tarife komisyonu bu fiyatı incelemeye alır. Eğer fiyat artışı gerekiyorsa, birlik yönetimi onaylar veya reddeder. Bizim şu anda böyle bir çalışmamız ve zam kararımız yok'' dedi.
5362 sayılı yasa gereği, ekmek zammı yapma yetkisinin, illerde esnaf birliklerine ait olduğunu vurgulayan DESOB Başkanı Ebedinoğlu, "Fırıncılar Odamızdan bizlere herhangi bir talep gelmemiştir. Şayet böyle bir talep gelse dahi Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak yıl sonuna dek böyle bir zammı onaylamayız" diye konuştu.