Zeynep bebek tamamen iyileşti, taburcu olabilir

Hakkari'nin Geçitli Köyü yakınlarında PKK tarafından döşenen mayının bir minibüsün geçişi sırasında patlaması sonucu yaralanan bebek Zeynep Kurt'un du

Hakkari'nin Geçitli Köyü yakınlarında PKK tarafından döşenen mayının bir minibüsün geçişi sırasında patlaması sonucu yaralanan bebek Zeynep Kurt'un durumuyla ilgili, tedavi sürecine katılan tüm bilim dallarındaki uzmanlar yarın biraraya gelecek. 1 yaşındaki bebeğin taburcu olup olmama durumu bu kurulda alınan karar sonrası netleşecek.

Hastane yetkilileri, Zeynep'in sağlık durumunun iyi durumda olduğunu, doku ve uzuv kaybı riskinin ortadan kalktığını açıkladı.

Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Ünsal Özgen, yaptığı açıklamada, Zeynep'in sağlığına kavuştuğunu ifade etti. Zeynep bebeğin tedavi sürecinde bulunan tıp branşlarındaki uzmanlarla yarın toplantı yapacaklarını belirten Özgen, toplantıda minik çocuğun taburcu edilip edilmeyeceğini konuşacaklarını aktardı. Özgen, şunları söyledi:

"Hastamız bize ilk müracaat ettiği günden bu yana önemli gelişmeler oldu. İlk müracaatında önemli oranda kan kaybetmişti. Her iki bacağında çok sayıda kırık ve ciddi yaralanmalar vardı. Sol ayak tabanında ciddi bir doku kaybı oluşmuştu. Yapılan ilk müdahaleyi takiben süratli bir şekilde tedaviye cevap vermeye başladı. Önceleri sol ayak tabanı ile sol ayak iki parmağında ciddi problemi vardı. Sol ayağındaki bir parmağını kaybetme riski vardı. Ancak bugün bu parmak da iyileşti. Yarın toplanacak kuruldu taburcu olup olamayacağını konuşacağız."

Zeynep bebeğin 1 yaşını yeni doldurduğunu anımsatan Özgen, "Zeynep, gelecekte bu olayların hiç birini hatırlamayacak diye umuyoruz." dedi.

Hakkari'nin Geçitli Köyü yakınlarında PKK tarafından döşenen mayının bir yolcu minibüsünün geçişi sırasında patlaması sonucu 10 kişi ölmüş, 4 kişi de yaralanmıştı. Patlamada 1 yaşındaki Zeynep Kurt da yaralı olarak kurtulmuş, Malatya'da İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı.