Sgk Primleri Kredi Kartı İle Ödenebilecek

Konya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı İsmail Turan, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK), SSK prim ödeme yükümlülerinin prim borçlarını kredi kartı ile ödemesi konusunda bazı bankalarla anlaşma sağladığını belirtti

Konya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı İsmail Turan, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK), SSK prim ödeme yükümlülerinin prim borçlarını kredi kartı ile ödemesi konusunda bazı bankalarla anlaşma sağladığını belirtti.
Turan yaptığı açıklamada, SGK'nın 6 Ekim tarihi itibariyle 17 banka ile anlaşma sağladığını ve bu bankalardan kredi kartı sahibi olanların prim borçlarını kredi kartlarıyla yatırabileceklerini ifade ederek, "Protokol imzalanan bankalar Akbank, Albaraka Türk Katılım Bankası, Asya Katılım Bankası, Denizbank, Finansbank, Fortis Bank, ING Bank, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Şekerbank, Turklandbank, Türk Ekonomi Bankası, Türkiye Garanti Bankası, Türkiye İş Bankası, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, T.C. Ziraat Bankası ve Yapı Kredi Bankası'dır. Prim ödeme yükümlüleri bu Bankalardan edindikleri kredi kartları veya internet bankacılığı, ATM gibi dağıtım araçlarıyla da primlerini ödeyebileceklerdir. Bu düzenleme nakit sıkıntısı çeken mükelleflerimize kolaylık sağlayacaktır. Prim ödemelerinde, protokol imzalayan bazı bankalar işleme başlamış olup diğer bankalar ise bilgi işlem altyapısını düzenledikten sonra işlemlerine başlayacaklardır. Bu düzenlemede dikkat edilmesi gereken bir başka husus ise prim ödeyen mükellefin kredi kartı ile yapacağı ödemelerde komisyon bedeli alınması veya alınmamasında bankaların genel uygulamaları geçerli olacaktır" dedi.