Polatlı'da meslek kurslarına büyük ilgi

Ankara'nın Polatlı ilçesinde, belediye tarafından açılan meslek kurslarına vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. 1 Ekim 2010 tarihinde başlayan kurslarda

Ankara'nın Polatlı ilçesinde, belediye tarafından açılan meslek kurslarına vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. 1 Ekim 2010 tarihinde başlayan kurslarda bin 595 kişi meslek öğreniyor.

Polatlı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde ücretsiz açılan halk oyunları, Türk halk müziği korosu, drama, tiyatro, resim, ebru, diksiyon, gitar, bağlama, ney kurslarına bin 595 başvuru yapıldı. Kaval, ud ve yan flüt kurslarına ise başvuru olmadığı öğrenildi. Ekim ayı sonuna kadar kaval, ud ve yan flüt'e kurslarına başvuru yapılırsa, Kasım ayında bu kurslarda da eğitim verilecek.

Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, meslek kurslarına vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Çelik, "Bugüne kadar diksiyon bölümüne 170, gitar bölümüne 380, resim bölümüne 195, dramaya 250, halk oyunlarına 95, tiyatroya 70, satrança 60, kemana 35, ebruya 75, neye 55, bağlamaya 160, THM korosuna 50 olmak üzere toplam 1595 kursiyer kayıt yaptırdı. Kurslarımızı 2 Ekim'de Kültür Müdürlüğü binasında başlattık. Ney, keman ve ebru kursları ise 1 Kasım'da başlayacak. Kaynakçılık kursumuza ise çok yoğun başvur gerçekleşti. Fazla başvuru için çözüm yolları arıyoruz. Dileğimiz tüm başvuru sahiplerini bu imkandan yararlandırabilmek. Düzenlediğimiz kültür, sanat ve meslek edindirme kurslarından 7 yılda binlerce mezun verdik. Aile Danışma Merkezimiz PADMER de yıllardır Ailelerimizin huzur bulmasına katkı sağlıyor." diye konuştu.