Eğitim Bir Sen Şanlıurfa Şubesi; Başörtüsü yasağı kalkmayacak, hukuksuz bir yasak kalkacak

Eğitim Bir Sen Şanlıurfa Şubesi, başörtüsü sorununu sert bir dille eleştirirken, ortada çözülecek sorunun başörtüsü olmadığını, kaldırılması gerekenin

Eğitim Bir Sen Şanlıurfa Şubesi, başörtüsü sorununu sert bir dille eleştirirken, ortada çözülecek sorunun başörtüsü olmadığını, kaldırılması gerekenin hukuksuz bir yasak olduğunu bildirdi.

Eğitim Bir Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, son günlerde siyasetin zirvesinde yerini alan başörtüsü sorunu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Coşkun, "Esasen, ortada bu yönüyle çözülecek bir sorun değil, kaldırılması gereken hukuksuz bir yasak var." dedi.

Sorunun çözümü ile ilgili konuşmalar ve iddialar karşısında tereddüt içinde kaldıklarını kaydeden Coşkun, ikna odalarını hatırlatarak, "Bazılarının 'biz çözeriz' derken başörtülü kızlarımızın yaşadıkları sorunu mu başörtülerini çözmeyi mi kastettikleri konusunda tereddüt içerisindeyiz. Çünkü geçmiş yıllarda 'ikna odaları'nda genç kızlarımızın başörtülerini açmayı çözüm olarak görüyorlardı." şeklinde konuştu.

Siyaset ve siyasiler, konuya gençlerimizin yüksek öğrenim görme imkanlarını artırma noktasında müdahil olması gerektiğini dile getiren İbrahim Coşkun, Kadınların ya da genç kızların başını niçin örttüğü ya da nasıl örtmesi gerektiği hususunun, bir siyasetçinin ya da bir siyasi partinin işi olmadığını, haddi de olmadığını söyledi. Siyasetçilerin, yargı mensuplarının ve yüksek öğretim kurumu yöneticilerinin görevinin, yüksek öğrenim gören başörtülü kızların 'niyetlerini okumak' olmadığının altını çizen Başkan Coşkun, onların görevinin, kızların 'okuma niyetlerini korumak' olduğuna dikkat çekti.

Başkan Coşkun, genç kızların başlarını örterek yüksek öğrenim görmesi için anayasal ya da yasal bir düzenlemeye gerek olmadığını ileri sürdü. Harran Üniversitesi'nde de bazı bölümdeki öğrencilerin başörtüsü ile derse girebildiklerini ancak bazı bölümlerde başörtülü öğrencilerin dersten atıldığını anlatan Coşkun, mağdur öğrencilerin kendilerini yalnız hissetmemelerini, her zaman yanlarında olduklarını belirtti. Coşkun, şöyle dedi:

"Ziraat Fakültesi'nde başörtülü öğrencilere yönelik dersten çıkarma uygulaması devam etmektedir. Bu tür sıkıntı yaşayan kardeşlerimiz kendilerini yalnız hissettirmesinler. Biz Eğitim Bir Sen olarak bu kardeşlerimize her türlü desteği vermeye hazırız. Hukuk büromuz, mağdur kardeşlerimizin hizmetindedir."

Coşkun, yaşanan sorunu ve sorunları ise şu şekilde tanımladı: "Sorunun kaynağı ideolojik saplantılarıyla 'aklını örtenler' ve hala akıl tutulmasıyla başörtüsü özgürlüğünü ihlal edenlerdir."