Denizli Özel Doğa Koleji'nin resmî açılışı yapıldı

Denizli'de 2010-2011 eğitim öğretim yılında hizmete giren Özel Doğa Koleji'nin resmî açılışı törenle yapıldı. Törene Vali Yavuz Erkmen, Belediye Başka

Denizli'de 2010-2011 eğitim öğretim yılında hizmete giren Özel Doğa Koleji'nin resmî açılışı törenle yapıldı. Törene Vali Yavuz Erkmen, Belediye Başkan Vekili Mustafa Gökoğlan, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Adem Kılınç, Doğa Okulları Kurucusu Fethi Şimşek, veliler ve öğrenciler katıldı.

Eski Denizlispor Koleji'nin bulunduğu binada düzenleme yapılarak hizmet vermeye başlayan kolejin açılışında konuşan Kampüs Koordinatörü Asuman Şenyuva yaparak, yaşayarak, ayağı yere basan, kişilikli ve saygı duyan bir nesil yetişeceğini söyledi. Kurucu Şimşek ise kimya öğretmenliğini bırakarak işletmeciliğe atıldığını ifade etti. Doğa Koleji adı altında İstanbul'da kurduğu özel okulda 30 öğrenciyle işe başladığını anlatan Şimşek, birçok özel okuldan sonra Denizli'de de bir tane açtıklarını kaydetti. İşadamları ve girişimcilerden okul yapıp işletmelerini isteyen Fethi Şimşek, "Türkiye'de özel eğitimin payı yüzde 2'den, en az yüzde 10-15'e çıkarılmalıdır. Güney Kore'de yüzde 35'lerde, Rusya'da yüzde 15'lerde. Açılan her özel okul, bünyesinde barındırdığı öğrenci sayısı kadar devletin yükünü azaltmaktadır." dedi.

İm Milli Eğitim Müdür Vekili Kılınç da Denizli'deki 10 özel okulda 3 bin 536 öğrenci ve 370 öğretmen bulunduğunu belirterek, "Aklı geliştiren, kullanmasını öğreten, bilgilerle zenginleştiren okullardır. Okul, insanın yetiştirildiği yerdir. Kurumlarımız, kalitelerini kanıtlamak için bir yarışın içinde. Milli Eğitim ailesi olarak her şeyin nitelikli insanla başladığına, nitelikli insan gücünün her alanda kaliteyi geliştireceğine inanıyoruz." şeklinde konuştu.

Vali Erkmen ise Doğa Koleji'nin Denizli için hayırlı olmasını dileyerek şunları söyledi: "Eğitim, bizim geleceğimiz. Çocuklarımızı ne kadar iyi eğitebilirsek, ne kadar donanımlı hale getirebilirsek, ülkemizin 2023 yılında küresel güç olma iddiasını gerçekleştirecek konuma getirebiliriz."

Konuşmaların ardından Erkmen, Kılınç ve Şimşek, birlikte okulun açılış pastasını kesti.