Doğuştan Engelli Şükrullah Gönüldağ Tekerlekli Sandalyesine Kavuştu

Cumhuriyet Üniversitesi Antropoloji Bölümü birinci sınıf öğrencisi Şükrullah Gönüldağ'a Sivas Belediyesi tarafından tekerlikli sandalye yardımında bulundu.

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı, Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu Müdürlüğü'nü ziyaret ederek, Bitlis'ten gelen Cumhuriyet Üniversitesi Antropoloji 1. Sınıf Öğrencisi Şükrullah Gönüldağ'a tekerlekli sandalye yardımında bulundu.
Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Orhan Önem yaptığı açıklamada, "Bizler normal öğrencilerimize hizmeti düşünürken, özürlü öğrencilerimizde bizim için çok değerlidir onları da düşünmek zorundayız" dedi. Önem, Şükrullah Gönüldağ'ın son derece azimli, sosyal yönünün güçlü olduğunu dile getirerek, Şükrullah Gönüldağ'ı görünce bir hazırlık içerisine girdiklerini, kendisinin rahat yaşayabilmesi, ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir ortam hazırladıklarını, eksiklerin olduğunu ama kalan sürede tamamlayacaklarını dile getirdi.
Şükrullah Gönüldağ, kendisine lazım olan okula ulaşım aracı gerektiğini bunu da Valilik ve Belediyeye ilettiklerini belirten Önem, "Her iki değerli kurumumuzda olayla ilgilendiler. Belediye Başkanımız Doğan Ürgüp, aracı kısa zamanda hazırlatıp teslim etti. Vali Yardımcımız Veysel Çiftçi de ekonomik olarak sıkıntılar çeken Şükrullah Gönüldağ'ın yanında olacaklar ve destek verecekler. Gönüldağ'ın başarısı için ellerinden gelen gayreti gösterecekler" diye konuştu.
Belediye Başkanı Doğan Ürgüp de, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Hayat Ağacı Derneği ve Gıda Bankası aracılığıyla yardıma ihtiyacı olanların yanında olduklarını belirtti. Ürgüp, Şükrullah Gönüldağ'ın Bitlisli olduğunu, üniversiteyi kazanıp Sivas'a geldiğini belirterek, Sivas Belediyesinin ve Sosyal Yardımlaşma Vakfının desteğiyle, tekerlekli sandalyeyi kendisine teslim ettiklerini söyledi.
Şükrullah Gönüldağ da gidiş gelişinde sıkıntı çektiğini, tekerlekli sandalyenin eğitimi açısından kolaylık sağlayacağını düşündüğünü dile getirerek katkısı olan herkese teşekkür etti.