Uludağ Üniversitesi'ndeki İhale Operasyonunda 11 Gözaltı

Bursa'da, Uludağ Üniversitesi'nde ihaleye fesat karıştırdıkları iddiasıyla aralarında eski milletvekili Mehmet Gedik ile Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı'nın da bulunduğu toplam 11 kişi gözaltına alındı

Bursa'da, Uludağ Üniversitesi'nde ihaleye fesat karıştırdıkları iddiasıyla aralarında eski milletvekili Mehmet Gedik ile Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı'nın da bulunduğu toplam 11 kişi gözaltına alındı.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Şubesi dedektifleri, Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü'nde 2007 yılında yapılan ihalelerle ilgili operasyon başlattı. Polis bazı ihalelere fesat karıştırıldığını tespit ederken, bu sabah operasyonu başlatan ekipler, aralarında müteahhit firma sahipleri ile eski milletvekili Mehmet Gedik ve Yazıcı A.Ş.'nin sahibi Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı'nın da bulunduğu 11 kişiyi gözaltına aldı.
Şüphelilerin, 5'i Uludağ Üniversitesi'ne, biri ise Odunluk İlköğretim Okulu'na yönelik ihaleye fesat karıştırdıkları iddia edildi. İhalelerin bedelinin 74 bin ila 5 milyon lira arasında değiştiği öğrenildi. Halen emniyette sorguları devam eden şüphelilerin akşam saatlerinde, "kamu ihalesine fesat karıştırmak" iddiasıyla adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor.