Ücretsiz Osmanlıca Kursu İçin Kayıtlar Başladı

Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (OSMEK) kapsamında bu dönem dördüncüsü düzenlenen "Osmanlı Türkçesi okuma-yazma kursu" için kayıtlar başladı.

Halk Eğitim Müdürlüğü ve Osmanlı Eğitim ve Kültür Derneği iş birliğiyle açılan kurslar ücretsiz. Kayıtlar Osmanlı Derneği'nin www.osmanlider.org adresinden online olarak yapılıyor. OSMEK yetkilileri, "Osmanlıca kursları, uzman öğreticiler tarafından her seviyede okuma ve yazma dersleri verilerek, kültürel mirasımızla doğrudan iletişim kurmak isteyenlara katkıda bulunmak hedefiyle açılıyor. Hem Osmanlı Türkçesi ile basılmış eserleri, hem de Bursa başta olmak üzere tarihi eserlerimiz üzerindeki kitabeleri okuyabilme kabiliyetini artırıcı eğitim faaliyetlerinde bulunuyoruz. Kültürel geziler ve atölye çalışmaları tertip edilip, bu sayede tarihi ve kültürel mirasımızla barışık fertlerin sayısını artırmak gayesi güdülüyor" dedi.
Kursların açılmasında büyük emeği olan Osmanlı Eğitim ve Kültür Derneği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ördekli Kültür Merkezi, Gökdere Kültür Merkezi, Haraçcıoğlu Medresesi, Elmasbahçeler Kültür Merkezi ve Seyyid Usul Kültür Merkezi başta olmak üzere farklı mekanlarda hafta içi ve hafta sonu olarak düzenlenen ve 12 hafta süren kurslarda, Halk Eğitim Müdürlüğü Osmanlı Türkçesi okuma-yazma programı uygulanıyor. Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifika veriliyor. Ayrıca, kurslara katılmak isteyenlerin, Osmanlı Derneğinin www.osmanlider.org adresine girerek, seviye tesbiti için sorulan sorulara doğru cevap vermeleri ve seviyelerine göre çıkan kurs yeri tercihlerinden hangi mekanda kurs görmek istiyorlarsa tercih etmeleri gerekiyor.