Silvan'da Sydv Kredisiyle İki İşyeri Açıldı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde Soysal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü kapsamında verilen krediyle açılan toz içecek imalathanesi ve simit sarayı hizmete girdi

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde Soysal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü kapsamında verilen krediyle açılan toz içecek imalathanesi ve simit sarayı hizmete girdi. İşyerlerinin açılış töreninde kurdeleyi Kaymakam Doğan Demirdaş, kesti.
Silvan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından uygulamaya konulan projeler kapsamında verilen krediyle Adem Kaya'nın kurduğu toz içecek imalat ve paketleme merkezi ile Salih Aydıngün'ün kurduğu simit sarayı açıldı. Açılış programına Silvan Kaymakamı Doğan Demirdaş, Emniyet Müdürü Ahmet Kamalı, Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Silvan SYDV Müdürü Cuma Sanmaz, "Girişimci arkadaşımız bize başvurduğunda vakıf toplantısında kendileriyle konuşurken bu projeden Silvan'a değişik bir şey olmasını istedik. Ve gerçekten de çok güzel bir proje hazırlandı. İleriki zamanlarda daha kaliteli ürünlerin piyasaya sürülmesini bekliyoruz" dedi.
Bu tip projeleri önemsediklerini söyleyen Kaymakam Demirdaş, "Silvan'da 6. işyerimizi bu projeler kapsamında açıyoruz. Önemli olan üretim yapabilmektir. Silvan'da bu açılışlar sayesinde 14 işsiz gencimize de iş imkanı sağlandı. Bu her iki girişimcilerimize cesaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
Aldığı 14 bin 500 TL krediyle simit sarayı kuran Salih Aydıngün, "Bizim gibi birçok girişimci arkadaşımız var. Ben daha önce İstanbul'da çalışıyordum ve bu işi dışardan gördüm ve öğrendim. Kendi memleketimde bu işi yapmak istedim ve kredi talebinde bulundum. Daha önce ilçemizde simit sarayı olmadığı için ilçemizde böyle bir projeyi hazırlayıp vakfa projemizi teslim ettik. Projemiz uygun görülerek, Kaymakamlığın desteğiyle işyerimizi kurduk ve bu açtığım imalathanemin ilçemize fayda sağlayacağına
inanıyorum" şeklinde konuştu.
Proje kapsamında toz içecek imalat ve paketleme tesisi kuran Adem Kaya, "Silvan'da değişik bir işyeri açmak istedik. Bu anlamda Kaymakamlık bünyesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü'ne başvuruda bulunduk. Başvurumuz kabul edilince de, toz içecekler imalat ve paketleme tesisimizi kuruduk.Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.