Samsun'un öğrenci yükünün büyük kısmını İlkadım ilçesi taşıyor

Türkiye genelindeki 50 ilden daha fazla nüfusa sahip olan Samsun'un İlkadım ilçesi, il genelindeki öğrenci yükünün yarıdan fazlasını bünyesinde barınd

Türkiye genelindeki 50 ilden daha fazla nüfusa sahip olan Samsun'un İlkadım ilçesi, il genelindeki öğrenci yükünün yarıdan fazlasını bünyesinde barındırıyor.

İlçesinde yaklaşık 65 bin civarında öğrenci bulunduğunu belirten İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Samsun'da okullaşma ihtiyacının yarısından fazlası ilçemizde karşılanmaktadır. Bu büyük ilçenin yükünün ağırlığı belediye başkanı olarak bizim omuzlarımızdadır. Sorumluluğumuzu biliyoruz." dedi. İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, yeni eğitim-öğretim yılının başlangıcında okul yöneticileri ve öğretmenlerle bir araya gelerek sorunları dinledi. Bahçelievler Mahallesi Gülsüm Sami Kefeli İlköğretim Okulu Müdürü Necdet Bal ve öğretmenler ile toplantıda bir araya gelen Demirtaş, 2010-2011 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek okul yöneticilerine ve öğretmenlerine görevlerinde başarılar diledi.

OKULLARDA TEMİZLİK KAMPANYASI

Geri dönüşümle ilgili okullarda çalışma başlatacaklarını kaydeden Demirtaş, "Eğitim küçük yaşlarda başlar. Toplumumuzun geleceği eğitimle şekillenir. Biz de temizlik konusunda ilköğretim okullarında çöplerin kaynağında ayrıştırılması konusunda bir kampanya başlatacağız. Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşmelerimizi yapacağız. İlköğretim çağındaki yavrularımızı geri dönüşüm konusunda bilinçlendireceğiz. Kağıt, cam, plastik, yemek atıklarının ayrı ayrı toplanmasını anlatacağız. Kağıdı kağıt yerine, plastiği plastik yerine, camı cam yerine, yemek artığını da konteynıra atmak suretiyle bu işlemi yaparsak milli kayıplarımızı önlemiş olacağız. Böylece temizlikte bir kampanya başlatmak istiyoruz. Yani sokakları sadece süpürerek belediye sadece çöpü alarak netice almamız mümkün değil." şeklinde konuştu.

"EĞİTİMİN DESTEKLENMESİ TOPLUMSAL SORUMLULUKTUR"

"Günümüzün ve geleceğin şekillenmesinde, kalkınmasında eğitim ve öğretimin önemi tartışılmazdır." diyen Demirtaş, "Eğitim ile eriştiğimiz değerlerimiz toplumumuzun çağdaş, aydınlık ve demokratik olma süreçlerinin sürdürülmesinde ve geliştirilmesinde çok büyük katkılar sağlayacaktır." dedi.

Demirtaş, yarının sahiplenicileri, bugünün değeri ve cevheri olan çocuklar ve gençlerin okul yolunda desteklenmesinin toplumsal bir sorumluluk olduğunu vurguladı. "Çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimizi yaptığınız bu kutsal görevden dolayı tebrik eder, bu vesile ile tüm öğrenci ve eğitimcilerimize 2010-2011 eğitim-öğretim yılının başarılarla bezeli bir yıl olmasını temenni ediyorum." diye konuştu. Demirtaş, daha sonra sınıfları gezdi. Öğrenci sıralarına oturarak geçmişini yad etti.