Öğrenciler Yaşlıların Gönlünü Aldı

Muğla Valisi Fatih Şahin, İlköğretim ve Orta öğretim öğrencilerinin alanda ders görmesi amacıyla başlattığı projenin ilk ayağı gerçekleşti.

14 Lise öğrencisi, Abide Hasan Nuri Öncüer Huzurevi'ni ziyaret ederek, günlük ders saatlerinin büyük bölümünü huzurevinde geçirdiler.
74 yaşlının bulunduğu Muğla Abide Hasan Nuri Öncüer Huzurevindeki ziyarete Muğla Vali Yardımcısı Sebahattin Kapucu, İl Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Alparslan, Milli Eğitim Şube Müdürü Faruk Çelebi, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Öğrenciler, yaşlılarla yan yana kahvaltı edip sohbet eden öğrenciler, "Huzurevine gelmekten çok mutluyuz. Burada kalan yaşlılarımızın da kendilerine ziyaret edilmesinden mutlu olduklarını düşünüyoruz" derken, huzurevi sakinleri, "Gençlerimiz bizleri sadece bayramlarda hatırlıyorlar. Normal günlerde de gelsinler istiyoruz. Onlar bizim boşluğumuzu dolduracaklar. Hayat tecrübelerimizi onlarla paylaşmak, deneyimlerimizi aktarmak istiyoruz" dediler.
Huzurevi sakinlerinden Kemal Öztürk palyaço gösterisi sunarken, diğer yaşlılar ise şiir okudular, mızıka ve saz çalarak neşeli bir gün yaşadılar.